ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ

Συχνές ερωτήσεις για την ασφάλιση υγείας.

Θα μπορούσε να ήταν και η αρχική σελίδα μας! Βρείτε την απάντηση που θέλετε εύκολα και γρήγορα.

Ερώτηση
Ενότητες

Για τη σελίδα και τον Χαράλαμπο Ματωνάκη

Ερωτήσεις που αφορούν τη λειτουργία του asfalisi-ygeias.gr και τον Χαράλαμπο Ματωνάκη

Ένα ασφαλιστήριο υγείας δεν είναι σε καμιά περίπτωση τόσο απλό και τυποποιημένο όπως τα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου. Επιπλέον υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να αναλυθούν όπως π.χ. τυχόν προβλήματα υγείας. Όλα αυτά απαιτούν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία και όχι απλά μια online σύγκριση τιμών όπως γίνεται στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Μέσω ίντερνετ όμως μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για πολλές λεπτομέρειες και να αναζητήσει τον ασφαλιστικό σύμβουλο με τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει επιπλέον και να συνεργάζεται.

την Τετάρτη Νοεμβρίου 13 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Συνειδητά έχω επιλέξει να ανήκω στο επίσημο δυναμικό της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ειδικά για τον κλάδο ζωής-υγείας όπου είναι και η εξειδίκευσή μου, τα προγράμματα της Εθνικής και ο τρόπος λειτουργίας της καλύπτει απόλυτα το 90% των ασφαλισμένων που με εμπιστεύονται.

Σε περιπτώσεις όμως όπου γνωρίζω ότι το καταλληλότερο πρόγραμμα για κάποιον το έχει μια άλλη ασφαλιστική τότε συστήνω τον κατάλληλο συνάδελφο για να εξυπηρετήσει, πάντα με την μόνιμη καθοδήγησή μου πριν και μετά την ασφάλιση.

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Προσωπικά είχα επιλέξει ό,τι καλύτερο υπήρξε ποτέ στην ασφαλιστική αγορά το οποίο είναι το παλιό Απεριόριστο της ΕΘΝΙΚΗΣ. Ένα πρόγραμμα ισόβιο,χωρίς συμμετοχή, χωρίς απαλλαγή, χωρίς όριο, 100% παγκοσμίως, LUX θέση, 800διαγνωστικές εξετάσεις. Αυτό μου στοιχίζει περίπου 120μηνιαίως. Αυτό το πρόγραμμα όμως έχει καταργηθεί και ένα αντίστοιχο που υπάρχει θεωρώ ότι είναι πλέον πολυτέλεια στις μέρες μας, γι αυτό και δεν το προτείνω αρχικά.

Άλλωστε για τα άτομα της οικογένειάς μου είχα διαλέξει το ''Πλεονεκτικό'' σαν συνδυασμό κόστους και καλύψεων.

Για το μικρό μου γιο έχω επιλέξει το FULL με απαλλαγή 500 και Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα κυρίως για λόγους κάλυψης συγγενών παθήσεων και συνδυασμού απαλλαγής/ασφαλίστρου.

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομειακά προγράμματα της Εθνικής δίνουν έναν από τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς κόστους και καλύψεων, άσχετα εάν μιλάμε για ισόβιο ή ετήσιο πρόγραμμα.

Επιπλέον είναι η παλαιότερη εταιρεία στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (σχεδόν 25%), ο κλάδος υγείας λειτουργεί άψογα για τον πελάτη και τον επαγγελματία και τέλος είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι στην Ελλάδα και τα επόμενα 20-30-50 χρόνια σε σχέση με τις ξένες πολυεθνικές που μπορεί ανά πάσα στιγμή να φύγουν από την Ελλάδα.

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Η βασική παρουσία βρίσκεται σε 2 γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης. Από εκεί και πέρα συνάδελφοι που εξυπηρετούν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η φυσική έδρα δεν είναι σχεδόν ποτέ απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί, παρά μόνο σε περιπτώσεις όπου κάποιο διαδικαστικό εξυπηρετεί καλύτερα να γίνει από ένα γραφείο (επίδοση κάποιου παραστατικού ίσως ή υπογραφή κάποιου εντύπου). 

Η βασική επιτυχία του asfalisi-ygeias.gr είναι που ξεπέρασε το ''στερεότυπο'' του ασφαλιστή της γειτονιάς ή της ίδιας πόλης και διδάσκει στο κοινό να σκέφτεται με γνώμονα το γενικό συμφέρον από τη σωστή επαγγελματική συνεργασία και όχι τη γεωγραφική εγγύτητα.

Αθήνα: Πατησίων 215

Ηράκλειο Κρήτης: Πλατεία Ελευθερίας - Μέγαρο Ηλέκτρα

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να απαντηθούν όλες οι απορίες των ενδιαφερομένων χωρίς το τυχόν άγχος και την πίεση μιας προσωπικής συνάντησης με έναν επαγγελματία. Από αυτό το σημείο και μετά, οι φόρμες επικοινωνίας χρησιμεύουν σε άτομα τα οποία συμφωνούν με το σκεπτικό μου και έχουν βάσιμο ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε ασφάλιση.

Σκοπός μου δεν είναι να δεσμεύσω ούτε να πιέσω κάποιον να ασφαλιστεί επειδή συμπλήρωσε μια φόρμα και ανταλλάξαμε ένα email.Τα βήματα της επικοινωνίας μας άλλωστε είναι ξεκάθαρα και δεδομένα. O σκοπός μου είναι να ασχολούμαι με κάθε ενδιαφερόμενο σοβαρά και ατομικά ώστε να στείλω την καλύτερη προσφορά που πιστεύω όχι όμως ''απλά για να υπάρχει''. Καλό είναι μια επαγγελματική συζήτηση να κλείνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μετά από ένα εύλογο διάστημα ώστε να μην πηγαίνει χαμένος ο χρόνος ο δικός σας και ο δικός μου.

Εκτιμώ και ευχαριστώ πάντα όσους ενδιαφερόμενους με ενημερώνουν ακόμα και για τις αρνητικές τους απαντήσεις καθώς με απαλλάσσουν από το βάρος των εκκρεμοτήτων. Κανένα τηλέφωνο ή ηλεκτρονική διεύθυνση δεν διανέμεται, ούτε κοινοποιείται, ούτε χρησιμοποιείται για κανένα άλλο λόγο πέραν της ολοκλήρωσης μιας συγκεκριμένης πρότασης ασφάλισης.

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Όχι.Η ασφάλιση δεν στηρίζεται σε παροδικές εκπτώσεις ούτε δωροεπιταγές. Το τιμολόγιο της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ενιαίο για όλους και οποιαδήποτε έκπτωση και προσφορά υπάρχει γίνεται από την τσέπη του ασφαλιστικού συμβούλου για δικούς του λόγους. Η καθοδήγηση όμως από επαγγελματίες δεν στοχεύει στο να εξοικονομήσει ο πελάτης προσωρινά 50-60αλλά χιλιάδες ευρώ, ακόμα και ολόκληρες περιουσίες σε περίπτωση ανάγκης.

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος αμείβεται αποκλειστικά βάσει του πελατολογίου του με τη λεγόμενη ''προμήθεια''. Ένα ποσοστό περίπου 8% μετά φόρων και εισφορών από τα συνολικά ασφάλιστρα που καταβάλει ο ασφαλισμένος. Εάν μια συζήτηση με κάποιον ενδιαφερόμενο δεν καταλήξει σε συμφωνία τότε ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει μόνο κόστος.

Ακόμα και η σελίδα αυτή δεν περιέχει διαφημίσεις και άλλους τρόπους απόκτησης εσόδων. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος αμείβεται βάσει της εμπιστοσύνης των πελατών του και μόνο. Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά οικονομική δέσμευση ή υποχρέωση σε κάποιον επισκέπτη της σελίδας ή άτομο το οποίο συμπληρώνει φόρμα επικοινωνίας.

την Τρίτη Νοεμβρίου 19 από ch.matonakis
Ήταν χρήσιμο;

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια