Ο πίνακας αμοιβών ιατρών

Ο πίνακας αμοιβών ιατρών και χειρουργών είναι μια συνηθισμένη πρακτική των ασφαλιστικών εταιρειών


Ουσιαστικά αποτελεί ένα ανώτατο πλαφόν για τις αμοιβές κυρίως των χειρουργών και αναισθησιολόγων για να αποφεύγονται υπέρογκες απαιτήσεις. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου ένας χειρουργός γνωρίζει ότι ο ασθενής του έχει ''ιδιωτική ασφάλεια'' και χρεώνει πολύ περισσότερα από ότι συνήθως...

 
Σχεδόν κάθε σημερινό ασφαλιστήριο υγείας έχει ένα πίνακα ανώτατων αμοιβών χειρουργών οι οποίες καθορίζονται ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε επέμβασης. Αυτός ο πίνακας είναι βασικότατο στοιχείο για την επιλογή ενός καλού ασφαλιστηρίου. Όσο υψηλότερος τόσο καλύτερα και ειδικά σε περιπτώσεις επεμβάσεων στο εξωτερικό και ΗΠΑ όπου οι αμοιβές είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι στην Ελλάδα.
 
Ο πίνακας ιατρικών αμοιβών στην Ελλάδα έχει σχετικά περιορισμένη σημασία καθώς όλα σχεδόν τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι συμβεβλημένα με ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι και οι γιατροί εκεί έχουν αποδεχτεί συμβάσεις αμοιβών όπου δεν ξεπερνάνε αυτά τα ποσά.
 
Αυτο βεβαια δεν σημαίνει ότι ένας ασθενής δεν μπορεί να καλέσει ένα δικό του γιατρό να τον χειρουργήσει σε ένα συμβεβλημένο νοσοκομείο. Σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστικη εταιρεία αναλαμβάνει να πληρώσει απ ευθειας όλα τα υπόλοιπα έξοδα στο νοσοκομείο (φάρμακα, χειρουργείο, δωμάτιο κτλ) και η απόδειξη του χειρουργού πληρώνεται ξεχωριστά βάσει του πίνακα αμοιβών του συμβολαίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί με ένα χαμηλό πίνακα αμοιβών να προκύψει κάποια συμμετοχή του ασφαλισμένου για το τυχόν υπερβάλον ποσό.
 
Ο πίνακας αμοιβών χειρουργών-αναισθησιολόγων στο Πλεονεκτικό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ για το 2023 είναι
 
Πολύ μικρές επεμβάσεις
 
Χειρουργός: 357€    Αναισθησιολόγος: 72€
 
Παράδειγματα: Κρυοπηξία τραχήλου, Βιοψία προστάτη-όρχεος, Αφαίρεση σπίλου, Συρραφή τραύματος κ.α.
 
 
Μικρές επεμβάσεις
 
Χειρουργός: 712€    Αναισθησιολόγος: 142€
 
Παραδείγματα: Απολίνωση κιρσού-φλέβας, Αφαίρεση μικρού λιπώματος, Αφαίρεση πολύποδα τραχήλου, Διασωλήνωση θώρακος, Διάνοιξη καρπιαίου σωλήνα, Περιτομή, Συρραφή κερατοειδούς, Αφαίρεση πολλαπλών θηλωμάτων-σπίλων κ.α.
 
Μεσαίες επεμβάσεις
 
Χειρουργός: 1.069€    Αναισθησιολόγος: 214€
 
Παραδείγματα: Στεφανιογραφία, Υδροκήλη-Ομφαλοκήλη-Κιρσοκήλη, Σκωληκοειδεκτομή, Αφαίρεση όγκου μαστού, Κωνοειδής εκτομή τραχήλου, Συρραφή τενόντων ή νεύρων, Αφαίρεση μικρών καλοήθων όγκων, Ιριδοπλαστική, Πλαστική διόρθωση ουλών, Αμυγδαλεκτομή κ.α. 
 
 
Μεγάλες επεμβάσεις
 
Χειρουργός: 2.137€    Αναισθησιολόγος: 427€
 
Παραδείγματα: Εγχείρηση κιρσών, Θυρεοειδεκτομή, Νεφρεκτομή, Ωοθηκεκτομή-Σαλπιγγεκτομή, Πλευροδεσία, Λοβεκτομή, Αγγειογραφία εγγεφάλου, Πλαστική χιαστών συνδέσμων, Χειρουργική αρθροσκοπική επέμβαση, Οστεοσύνθεση καταγμάτων λεκάνης, Αφαίρεση κύστης νεφρού, Μεταμόσχευση κερατοειδούς, Αφαίρεση κακοηθών όγκων κατά MOHS, Λήψη μοσχεύματος, Αφαίρεση ρινικών πολυπόδων, Ολική παρωτιδεκτομή κ.α.
 
 
Βαριές επεμβάσεις
 
Χειρουργός: 4.275€    Αναισθησιολόγος: 855€ 
 
Παραδείγματα: Αγγειοπλαστική, Φλεβική θρομβεκτομή, Ολική θυρεοειδεκτομή λογω CA, Ριζική υστερεκτομή, Ολική πνευμονοεκτομή, Τραχειοπλαστική, Σπονδυλοδεσία, Ολική αρθροπλαστική ισχίου-γόνατος-ώμου, Ριζική προστατεκτομή λόγω καρκίνου, Αποσυμπίεση προσωπικού νεύρου, Γναθεκτομή, Φαρυγγο-λαρυγγο-οισοφαγεκτομή κ.α.
 
 
Εξαιρετικά Βαριές
 
Χειρουργός: 5.699€    Αναισθησιολόγος: 1.139€
 
Παραδείγματα: Αρτηριοπλαστική, Θωρακικό ανεύρισμα, Ηπατεκτομή, Όγκοι νωτιαίου μυελού, Αγγειακή δυσπλασία εγκεφάλου, Σπονδυλοδεσία άνω των δύο επιπέδων, Χειρουργική αντιμετώπιση όγκου λεκάνης, Αφαίρεση νεφρού για μεταμόσχευση, Οστεοτομία προσωπική,By pass κ.α.
 
 
Ειδικές επεμβάσεις
 
Χειρουργός: 7.125€    Αναισθησιολόγος: 1.425€
 
Παραδείγματα: Μεταμόσχευση μυελού των οστών
 
 
Τα παραπάνω ποσά διπλασιάζονται σε περιπτώσεις επεμβάσεων σε ΗΠΑ-Καναδά. 
 
Στην περίπτωση ταυτόχρονων επεμβάσεων από τον ίδιο χειρουργό τότε αποζημιώνεται μια επέμβαση- η βαρύτερη από όλες. 
 
Σε άλλα προγράμματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ο αντίστοιχος πίνακας είναι κατά 15% περίπου υψηλότερος. Ειδικές προσθήκες καλύψεων, όπως η Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών και το Χειρουργικό επίδομα, είναι δυνατόν να τον ενισχύσουν εάν κάποιος το επιθυμεί.
 
Να σημειωθεί επίσης ότι, κάθε χρόνο η ετήσια αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων ανεβάζει και τα όρια αυτά για να είναι πάντα σύγχρονο το ασφαλιστήριο.

Δείτε επίσης
 
 
 
 
 

Σημαντικό: Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται αποτελούν προϊόν εξειδίκευσης στην ασφάλιση υγείας σαν πιστοποιημένος ασφαλιστικός σύμβουλος και αποσκοπούν στην σωστή προασφαλιστική ενημέρωση. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τους επίσημους όρους της ασφαλιστικής εταιρείας που αναγράφονται στο επίσημο ασφαλιστήριο. Το μοναδικό έγγραφο που καθορίζει δικαιώματα και υποχρεώσεις του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας