Προγράμματα διαγνωστικών εξετάσεων

Θέλετε να κάνετε όποια εξέταση χρειάζεται χωρίς ανησυχία για το κόστος ή την αναμονή;

Ένα πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ παρέχει τη δυνατότητα άμεσα να κάνετε διαγνωστικές εξετάσεις σε συμβεβλημένα κέντρα ανά την Ελλάδα με ελάχιστη συμμετοχή.
 
Επίσης μπορείτε να έχετε απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων με 20€ ανά επίσκεψη.
 

Που γίνονται οι εξετάσεις;

Για την πραγματοποίηση των εξετάσεων απαιτείται επίσκεψη σε συμβεβλημένο κέντρο και αυτό μπορεί ένα από τα κέντρα του ομίλου Affidea. Δείτε εδώ το δίκτυο. 
 
Στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει κοντινό εργαστήριο για την πραγματοποίηση μιας εξέτασης, το κόστος μπορεί να καλυφθεί και σε κάποιο άλλο με την προσκόμιση των σχετικών αποδείξεων.
 

Ποια διαδικασία απαιτείται;

Είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχει παραπεμπτικό από ιατρό συναφούς ειδικότητας που να περιγράφει τα συμπτώματα και να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα της εξέτασης. Δεν είναι ανάγκη ο ιατρός να είναι συνεργαζόμενος με την Affidea και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Μπορεί να είναι και ο δικός σας ιατρός.
 
Η διαδικασία διενέργειας εξετάσεων είναι απλή
 1. Λαμβάνετε παραπεμπτικό για εξετάσεις από γιατρό συναφούς ειδικότητας
 2. Κλείνετε ραντεβού με το διαγνωστικό κέντρο την ημέρα που θέλετε
 3. Πραγματοποιείτε τις εξετάσεις σας με 0%-10%-25% συμμετοχή σας, ανάλογα με το πρόγραμμα

 

Πως μπορείτε να δείτε ιατρό του δικτύου;

Υπάρχει το δίκτυο των συνεργαζόμενων ιατρών όπου μπορείτε, μέσω κλήσης στο 18189, να βρείτε την ειδικότητα που χρειάζεστε και να ζητήσετε να σας κλείσουν ραντεβού. Η συμμετοχή σας είναι 20€/επίσκεψη και δεν υπάρχει πλαφόν επισκέψεων.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δείτε ιατρού στα ιδιόκτητα κέντρα της Affidea με χαμηλότερη συμμετοχή.

Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να καλέσετε τη γραμμή υγείας στο 18189.

 

Ποια προγράμματα υπάρχουν διαθέσιμα;

Η ΕΘΝΙΚΗ διαθέτει 4 διαφορετικές σειρές προγραμμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ κάποια από τα ισόβια προγράμματα που έχει ή είχε έχουν ενσωματωμένη την κάλυψη αυτή. 

Σε γενικές γραμμές η λειτουργία είναι η ίδια. Στην παρούσα φάση, το πιο Value 4 Money πρόγραμμα είναι η σειρά Full Διάγνωση.

 

Τι γίνεται αν υπάρχουν προβλήματα υγείας;

Ο έλεγχος ασφαλισιμότητας δεν είναι σε καμιά περίπτωση τόσο λεπτομερής όπως σε ένα πρόγραμμα νοσηλείας. Εάν όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας τότε υπάρχει ειδικό διαγνωστικό πρόγραμμα που καλύπτει ασθενείς.

 

Τα ασφάλιστρα είναι χαμηλά.

Το πρόγραμμα Full Διάγνωση έχει περίπου 150€/έτος για τον συνδυασμό 2.000€ ορίου κάλυψης χωρίς συμμετοχή. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές με υψηλότερα ή χαμηλότερα ασφάλιστρα.

 

Η κάλυψη δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Επειδή μιλάμε για ασφάλιση και όχι για εκπτωτικό πρόγραμμα, θα έχετε τη δυνατότητα κάλυψης ισοβίως - υπό προϋποθέσεις* (εάν συνδυάζεται με ισόβιο νοσοκομειακό πρόγραμμα), ενώ και το ετησίως ανανεούμενο Full δεν έχει ημερομηνία λήξης.
 
*Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για αυτή την κάλυψη η έννοια της ισοβιότητας δεν εφαρμόζεται με τον ίδιο απόλυτο τρόπο των νοσοκομειακών καλύψεων. Αυτό γιατί υπάρχει όρος (στα άρθρα 7 και 8 των Γενικών όρων του συμβολαίου) που αναφέρει το ότι η ΕΘΝΙΚΗ διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παροχή των εξετάσεων για όλους τους ασφαλισμένους της με έγγραφη προειδοποίηση 45 ημέρες πριν. Άρα μιλάμε ουσιαστικά για ανανεούμενη παροχή με δυνατότητα ισόβιας διάρκειας υπό προϋποθέσεις.
 

Τι ισχύει με το check up

 
Μπορείτε μια φορά το έτος να διενεργείτε έναν προληπτικό έλεγχο δωρεάν και χωρίς παραπεμπτικό ιατρού, με απλή κλήση στο 18189 για το κλείσιμο του ραντεβού.
 
Το check up περιλαμβάνει
 
 • ΗΚΓ 
 • Γενική ούρων
 • Γενική αίματος
 • Σάκχαρο
 • Ουρία
 • Κερατίνη
 • Χοληστερίνη
 • Τριγλυκερίδια
 • HDL-LDL
 • Ακτινογραφία Θώρακος
Επίσης άνω των 45 παρέχεται μαστογραφία και τεστ PAP για τις γυναίκες και PSA για τους άνδρες.
 
Τέλος, μετά από ένα έτος, μπορεί αντί check up να διενεργηθεί προγεννητικός έλεγχος.
 

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;

 
Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι
 
 1. Είναι πιθανό κάποιες εξετάσεις να μην καλυφθούν εάν δεν είναι τεκμηριωμένες από το γιατρό που τις συστήνει. Μπορεί να ζητηθούν διευκρινήσεις. 
 2. Το μεγαλύτερο δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών και μονάδων είναι, προφανώς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε μικρότερες πόλεις τις επαρχίας ίσως δεν υπάρχει η ειδικότητα που χρειάζεστε
 3. Το δίκτυο ιατρών και τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα αλλάζουν, εμπλουτίζονται ή και καταργούνται χωρίς προειδοποίηση. 
 
 

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας