Καλύπτεται ο Κορονοϊός από την Εθνική Ασφαλιστική;

Στο βασικό θέμα της εποχής μας, είναι βασικό να γνωρίζουμε εάν το συμβόλαιό μας καλύπτει νοσηλεία σε λόγω Covid19.

Ας δούμε τι ισχύει με τα ασφαλιστήρια υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Η ασφάλιση στηρίζεται στην πιθανότητα και όχι στη βεβαιότητα.

Πολλές είναι οι κλήσεις που έχω δεχτεί από άτομα που θέλουν να κάνουν μία επέμβαση και σκέφτονται την ιδιωτική ασφάλιση. Γίνεται όμως κάτι τέτοιο;

Γιατί πιστεύουν όλοι ότι η ασφάλιση υγείας είναι ακριβή;

Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν ακούει ή διαβάσει για ασφαλιστήρια υγείας που φτάνουν τα 1.500 ή τα 2.000€ το χρόνο. Για να πούμε την αλήθεια, και το δικό μου προσωπικό ασφαλιστήριο κάπου εκεί κυμαίνεται πλέον. Μένει λοιπόν αυτή η εντύπωση και πολλοί δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να κάνουν έρευνα αγοράς καθώς ένα τέτοιο ποσό είναι απαγορευτικό. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;

Ποιο πρόγραμμα υγείας διάλεξα για το παιδί μου και γιατί;

Στις συχνές ρωτήσεις, υπάρχει μια την οποία εγώ κυρίως ήθελα να απαντήσω από την αρχή της καριέρας μου και αφορά το πρόγραμμα υγείας που διαθέτω προσωπικά. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα αρκετό κόσμο καθώς το παλιό Απεριόριστο, και γενικά προγράμματα με μηδενική απαλλαγή, δύσκολα τα προτείνω πλέον.

Η προσωπική μου επιλογή, όμως, την οποία αναφέρω πολύ συχνά και προτείνω να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς (και συνήθως συμβαίνει) είναι αυτή που έκανα για το μικρό γιο μου.

Πως καλύπτεται η ρομποτική χειρουργική στην Εθνική Ασφαλιστική.

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη χειρουργική θεραπευτική αποτελεί δεδομένα η εφαρμογή των τεχνικών ρομποτικής χειρουργικής. Τις εξελίξεις ακολουθούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε τα προγράμματά τους να είναι σύγχρονα και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε εποχής. Αυτό ισχύει και με την ρομποτική χειρουργική η οποία αρχίζει να αποτελεί μέρος των καλυπτόμενων μεθόδων, αλλά όχι ακόμα με μαζικό τρόπο.

Που πήγαν οι κάρτες υγείας;

Σε ένα άρθρο μου στον Ελεύθερο Τύπο το καλοκαίρι του 2017 σχετικά με τις κάρτες υγείας που ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια, έκλεινα την ανάλυσή μου με τη φράση ''Αυτό αποτελεί τη βασική πηγή δυσαρέσκειας και ανασφάλειας των κατόχων κάρτας υγείας, γεγονός που, αν δεν αλλάξει, θα οδηγήσει την ιδέα αυτή- η οποία έχει βάση και λογική- να χαρακτηριστεί σαν άλλη μια φούσκα της Ελληνικής αγοράς.''  Ένα χρόνο μετά θεωρώ ότι το παραπάνω επιβεβαιώθηκε σχεδόν στο 100%. Διαβάστε παρακάτω εκείνη την ανάλυση αυτή με τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα ασφαλιστήρια υγείας, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους που όσο γρήγορα τις ανέδειξαν τόσο απότομα τις εξαφάνισαν από το προσκήνιο.

Αναπροσαρμογές ασφαλίστρων. Πως καθορίζονται και τι μπορεί να κάνει ο ασφαλισμένος.

Περίοδος ανακοινώσεων των ετήσιων αναπροσαρμογών στα ασφάλιστρα υγείας. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε σχετικά με τις τιμές των ατομικών προγραμμάτων υγείας και τις αυξήσεις τους, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πως λειτουργεί ένα ασφαλιστήριο και το πως καθορίζεται η τιμή του.

Όπως σε κάθε ασφάλιση, πλην των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, έτσι και στον κλάδο υγείας συγκεντρώνονται πολλοί ασφαλισμένοι που συνεισφέρουν λίγα χρήματα σε ένα ''κοινό κουμπαρά'' ώστε να αποζημιωθούν οι λίγοι με αρκετά χρήματα στους οποίους θα συμβεί μια ασθένεια-ατύχημα.

Η ιδιωτική ασφάλιση για ανέργους και ανασφάλιστους

Την… επανείσοδο των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας υπόσχονται οι ασφαλιστικές εταιρίες, λανσάροντας προγράμματα με μηνιαία ασφάλιστρα, που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ το μήνα. (συνέντευξή μου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 24 Απριλίου 2017)


«Με δεδομένη την κατάσταση στην οικονομία τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει εκτός δημόσιου συστήματος Υγείας και θεωρούνται ανασφάλιστοι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ενδεικτικά μακροχρόνια άνεργοι, όπου η ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ έχει λήξει, άτομα που δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ, τελειόφοιτοι φοιτητές άνω των 25, οι οποίοι βγαίνουν από το οικογενειακό βιβλιάριο ή νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκαναν ακόμα έναρξη στον ΟΑΕΕ και δουλεύουν με “μαύρα”, όπως, για παράδειγμα, όσοι παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα», τονίζει στο «Ασφάλιση & Συντάξεις» ο οικονομολόγος, ασφαλιστικός σύμβουλος και manager της ιστοσελίδας asfalisi-ygeias.gr, κ. Χαράλαμπος Ματωνάκης.

Ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα και διαμονή στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, πολλοί είναι οι Έλληνες οι οποίοι μετακινούνται σε χώρες του εξωτερικού για εργασία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνιμα ή για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο έτος. Τι ισχύει εάν έχουν ή σκέπτονται να αποκτήσουν μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα;


Οι περιπτώσεις αυτές είναι σχετικά πιο σύνθετες και πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω δεδομένα:

Συμβεβλημένα νοσοκομεία εξωτερικού. Πόση σημασία έχουν στην επιλογή προγράμματος υγείας ρεαλιστικά;

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει νόημα όταν μας δίνει διεξόδους και εναλλακτικές ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το καλύτερο θεραπευτήριο και τον καλύτερο γιατρό για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση. Πολύ πιθανό η καλύτερη λύση να είναι ένα νοσοκομείο στο εξωτερικό, στο οποίο βέβαια τα νοσήλια μπορεί να είναι πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα σε ένα Ελληνικό ιδιωτικό.

Ο κανόνας είναι η απολογιστική αποζημίωση.

Μάθετε την ασφάλιση υγείας σαν επαγγελματίας
Με λίγα email θα αποκτήσετε άποψη για το αν σας ταιριάζει πραγματικά. 

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.
Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη
Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634
asfalisi-ygeias.gr © 2023