Τα σχόλια των ασφαλισμένων

Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα είναι η αποδοτικότερη και πιο τιμητική για ένα επαγγελματία


Το να σε τιμήσει ένας πελάτης σου με ένα καλό σχόλιο ή μια καλοπροαίρετη παρατήρηση για βελτίωση είναι ίσως η μεγαλύτερη ικανοποίηση ενός επαγγελματία. Για να μπορέσω να εντοπίσω τα θετικά και αρνητικά σημεία της δουλειάς μου, από το 2009 χρησιμοποιώ ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια για το προσωπικό μου πελατολόγιο. Αυτά είναι κυρίως 2 ειδών. Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κάθε 1-1,5 χρόνο αλλά και ερωτηματολόγιο για τους ασφαλισμένους που με επέλεξαν με μόνο κριτήριο τις ιστοσελίδες μου για την ''εξ αποστάσεως'' συνεργασία μας ανά την Ελλάδα.

Σε ειδικό πεδίο δηλώνεται εάν τα σχόλια μπορούν να δημοσιευτούν επωνύμως. Δεν έχει κανένα νόημα να βλέπουμε σχόλια του τύπου ''Ν.Κ: Βρήκα τη φτηνότερη τιμή εύκολα και γρήγορα!''

Όσοι από τους ασφαλισμένους αποφάσισαν να εκφραστούν Δημοσίως φαίνονται παρακάτω αλλά και στο προφίλ στο Google My Business

 

Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες.

Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι από τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.

 

Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. 
Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος.  Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.

 

Φώτης Διονυσόπουλος (Επιχειρηματίας - Αθήνα)

Πρόσφατα χρειάστηκα την βοήθεια του κ. Ματωνάκη σε ατύχημα που υπέστην κ η αρωγή του αποδείχτηκε πολύτιμη. Είναι μεθοδικός, ευγενικός κ αποτελεσματικός κ κατά συνέπεια δεν έχω κανένα δισταγμό να τον προτείνω. Πρόκειται για ένα πανάξιο συνεργάτη που θα αποδείξει την αξία του κ στην πράξη.

 

Ανέστης Ηλιάδης (Επιχειρηματίας - Θεσσαλονίκη)

Ύστερα από μεγάλη έρευνα που έκανα σε ασφαλιστικές εταιρείες και σε ασφαλιστές νιώθω πολύ τυχερός που εμπιστευτικά τον κύριο Ματωνάκη για την ασφάλεια του γιου μου. Ο επαγγελματισμός του φάνηκε από την αρχή της συζήτησης μας καθώς μου ανέλυσε αναλυτικά το πρόγραμμα το οποίο θα ήτανε κατάλληλο για εμάς. Και φυσικά δεν μείναμε στα λόγια καθώς προέκυψε ένα θέμα που χρειάστηκα την βοήθεια του σχετικά με κάποιες εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν και οι υπηρεσίες και οι συμβουλές του ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω δημόσια καθώς πιστεύω ότι εκτός από έναν εξαιρετικό ασφαλιστή γνώρισα και έναν υπέροχο άνθρωπο και φίλο.

  

Μάριος Δημούδης (Ιδ.Υπάλληλος - Θεσσαλονίκη)

Άψογος επαγγελματίας που στέκεται δίπλα στον ασφαλιζόμενο σε ότι χρειαστεί. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος αλλά η Εθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να δει τις διαδικασίες αποζημίωσης με κάποιες συμβεβλημένες κλινικές (Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης - Euromedica)

 

Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.

 

Βασίλειος Νικάκης (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Γουδή Αττικής)

Ο κ. Ματωνάκης πρόσφερε μία ειδική, εξατομικευμένη υπηρεσία όταν κρίθηκε αναγκαίο. Μάλιστα, η απόκρισή του δεν ήταν καν σε επίπεδο ημερών αλλά σε επίπεδο ωρών. 

 

Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

Έπειτα από αρκετούς μήνες έρευνας αγοράς, και όντας ήδη ασφαλισμένος σε άλλη ιδιωτική εταιρία, αποφάσισα να αλλάξω έχοντας βασικό κριτήριο κυρίως το όνομα και την αξιοπιστία της εταιρίας. Αν και προσωπικά ακόμα δεν μπορώ να κρίνω το επίπεδο εξυπηρέτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε θέματα αποζημιώσεων, μιας και δεν έχει χρειαστεί ούτε εύχομαι να χρειαστώ να αποζημιωθώ, ωστόσο θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.. Ωστόσο, οι άμεσες απαντήσεις του στα ερωτήματά μου, το follow up (ακόμα και μετά την υπογραφή της συμφωνίας), ο τρόπος προσέγγισης, η αμεσότητα, το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρος από την αρχή και δεν δεσμεύτηκε στο θέμα της διατήρησης της διαδοχικότητας του προηγούμενου συμβολάιου μου, παρά μόνο ότι θα το προσπαθήσει, η συνάντηση μας από κοντά καθώς και η proactively ενημέρωση για τις καλύψεις μου σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό για ένα διάστημα, έκαμψαν τις όποιες ενστάσεις μου.. Η μέχρι στιγμής συνεργασίας μας είναι άψογη!

 

Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!

 

Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.

 

Βασιλική Χατζοπούλου (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου.Η εμπειρία από την επικοινωνία μας ήταν η πλέον θετική. Καταρχήν κατανόησε πλήρως τί ακριβώς ζητώ από μια ιδιωτική ασφάλιση και εν συνεχεία θεωρώ ότι με άψογη επαγγελματική συμπεριφορά, άμεση ανταπόκριση και αντικειμενικότητα με βοήθησε να επιλέξω την καλύτερη δυνατή πρόταση. 

 

Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής) 

Είμαι νέα ασφαλισμένη στην Εθνική Ασφαλιστική. Έχω επιλέξει το νοσοκομειακό πρόγραμμα Πλεονεκτικό μαζί με κάποιες προσθήκες για τα τρία μου παιδιά. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα όσον αφορά στις καλύψεις - παροχές και το κόστος. Η εταιρεία ήταν αρκετά αναλυτική και λίγο αυστηρή κατά την διάρκεια της αρχικής αξιολόγησης της υγείας των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, έκανα έρευνα αγοράς για την εξεύρεση ενός ισόβιου νοσοκομειακού προγράμματος για τα τρία μου παιδιά. Η πρώτη μου επαφή με τον κύριο Ματωνάκη, ήταν μέσω της ιστοσελίδας MyAdvisor. Αν και δεν τον γνώριζα πιο πριν ούτε είχα κάποια σύσταση από κανέναν, είναι πολύ πιο πάνω σε επίπεδο εξυπηρέτησης από οποιονδήποτε άλλο ασφαλιστή έτυχε να έχω ή να μιλήσω έως τώρα και δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου.

Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από την εμπειρία μου έως τώρα και τον θεωρώ υπόδειγμα επαγγελματία για τον ασφαλιστικό χώρο τουλάχιστον.

   

Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου .
Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .

 

Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση.
Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση.
Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 

Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου.
ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση. Αυτό που με ¨ξένισε" στην πρώτη μου επικοινωνία ήταν το γεγονός ότι ο κος Ματωνάκης βρίσκεται κυρίως στην Κρήτη. Σύντομα όμως, και ειδικά μετά την πρώτη μας συνάντηση στην Αθήνα, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με έναν επαγγελματία , και συνειδητοποίησα ότι για την συγκεκριμένη υπηρεσία που αγόρασα δεν είναι αναγκαία η εντοπιότητα του ασφαλιστή. Ειδικά σήμερα που μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας οι αποστάσεις δεν παίζουν ρόλο.

Τέλος, ο κος Ματωνάκης έχει μια "ήπια" και "μαλακή" προσέγγιση προς τον πελάτη, που σε μια "επιθετική", "απαιτητική" και "ανταγωνιστική" αγορά ίσως επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του. Δεδομένου ότι όπως αντιλήφθηκα είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου του και απόλυτα ειλικρινης και αξιόπιστος, θα τον συμβούλευα να υιοθετήσει ένα πιο agressive profile.

 

Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Αθήνα)

O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!

  

Μαρία Κανταρέλη(Ιδιώτης - Ηράκλειο Κρήτης)

Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.

 

Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).

 

Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.

 

Νικόλαος Λεμονάκης  (Επιχειρηματίας - Μοίρες Ηρακλείου)

Αποζημιώθηκα και έμεινα μέτρια ικανοποιημένος. Νομίζω ότι η Εθνική είναι μια από τις καλές ασφαλιστικές εταιρίες αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά και περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι η ασφαλιστική εταιρία που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη της αυτή θα είναι που θα μπορέσει να κρατήσει τους πελάτες της. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος. Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά.

 

Αναστασία Μπουχούρα  (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός. Εθνική = Ασφάλεια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)

 

Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.

 

Στέφανος Αναστασάκης  (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.

 

Ιωάννης Χαραλαμπίδης  (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.

 

Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.

 

Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Ιδιώτης - Ηράκλειο Κρήτης)

Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.

 

Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!

 

Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.