Συγκριτικό: Full Εθνική Ασφαλιστική vs ΝΝ Orange Health

Μια εταιρεία με διαχρονική (όχι όμως αδιάκοπη) παρουσία και ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στη χώρα είναι η ΝΝ (για κάποια χρόνια γνωστή και ως ING). Η εταιρεία έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κλάδο ζωής (1η η Εθνική Ασφαλιστική) και στις ασφαλίσεις υγείας τοποθετείται με τα προγράμματα Orange Cross και Orange Health. Υπάρχει επίσης σειρά προγραμμάτων που διατίθενται μέσω της τράπεζας Πειραιώς.

Σαφώς και τα προγράμματά της αποδεικνύονται πολύ δημοφιλή (όπως δείχνουν τα παραγωγικά δεδομένα) και όχι άδικα καθώς αποτελούν πολύ καλούς συνδυασμούς κόστους και παροχών.

Παρακάτω θα δούμε μια σημείο προς σημείο σύγκριση των παροχών του προγράμματος Orange Health με απαλλαγή 1500€ σε σχέση με το ομοειδές Full Health από την Εθνική Ασφαλιστική.

Συγκριτικό:Εθνική Full και Metlife ABC Health Care

Μια από τις μεγαλύτερες σε όνομα ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι η Metlife – Alico. Με πολύχρονη παρουσία και σημαντικό μερίδιο αγοράς στις ομαδικές ασφαλίσεις είναι σίγουρα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα Brand names.

Συνεχίζοντας την παρουσία της και στον κλάδο της Υγείας, μετά τα παλαιά ισόβια προγράμματα και τα ABC Mediguard η νέα σειρά προγραμμάτων δευτεροβάθμιας περίθαλψης ονομάζεται ABC Health Care. Όπου ABC εννοείται το Advanced Benefit Club, το δίκτυο δηλαδή συμβεβλημένων νοσοκομείων του οποίου τη χρήση προωθεί πολύ η εταιρεία.

Οι συγγενείς παθήσεις σε διάφορες εταιρείες

Η κάλυψη των συγγενών παθήσεων (εκ γενετής ανωμαλίες) είναι μια νέα προσθήκη στα νέα, ετησίως ανανεούμενα, προγράμματα υγείας.


Ανάλογα με την πολιτική της, κάθε ασφαλιστική έχει επιλέξει να καλύπτει τις συγγενείς παθήσεις με κάποια περίοδο αναμονής. Παρακάτω θα δούμε τι αναγράφεται στους όρους των προγραμμάτων των πιο γνωστών εταιρειών στην Ελλάδα.

Συγκριτικό: Πλεονεκτικό και Eurolife Comfort 1500

Ένα πρόγραμμα υγείας που κάνει αισθητή την παρουσία του στην αγορά τον τελευταίο καιρό είναι το Premium Comfort 1500 της Eurolife – (θυγατρική της Eurobank). Σε γενικές γραμμές είναι ένα πρόγραμμα ικανοποιητικών παροχών με σχετικά καλό κόστος.
 
Σημείωση: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται παρακάτω αποτελεί προσωπική μου άποψη σαν πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος και στηρίζεται σε όρους συμβολαίων από επίσημα ασφαλιστήρια. Δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σύσταση αγοράς ή μη κανενός προγράμματος υγείας.
 
Στα θετικά
  1. Μπορεί εάν επιλεγεί μια θέση νοσηλείας Β ή Γ να γίνει αρκετά προσιτό στον καταναλωτή
  2. Δεν χρειάζονται προεγκρίσεις για μια νοσηλεία
  3. Μικρό επίδομα τοκετού (500€)
  4. Εξετάσεις πριν και μετά μια νοσηλεία
Στα αρνητικά.....

Συγκριτικό: Πλεονεκτικό και ΑΧΑ Medi syn

Τα τελευταία 2-3 χρόνια η ΑΧΑ έχει εισάγει στην αγορά των νοσοκομειακών προγραμμάτων το AXA MediSYN. Ανήκει στη νέα γενιά των ετησίως ανανεούμενων προγραμμάτων και σίγουρα αποτελεί ελκυστική επιλογή για κάποιον που ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου παροχές υγείας με προσιτό κόστος. Για να δούμε όμως εάν αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για κάποιον, θα πρέπει να ανατρέξουμε στους όρους, να επιλέξουμε τα κρίσιμα κριτήρια και να τα συγκρίνουμε με το Πλεονεκτικό της Εθνικής Ασφαλιστικής το οποίο θεωρώ προσωπικά τον καλύτερο συνδυασμό κόστους και καλύψεων ......  

Συγκριτικό: Interamerican Medihospital Benefit και Εθνική Πλεονεκτικό

Η Interamerican έχει συνδέσει το όνομά της με την ασφάλιση υγείας και τα νοσοκομειακά προγράμματα. Η έφεση της εταιρείας στη διαφήμιση και το δυνατό της μάρκετινγκ σε όλα τα επίπεδα έχουν καταστήσει τα προγράμματα της σειράς Medisystem ίσως τα πλέον αναγνωρίσιμα της αγοράς. Πολύ πρόσφατα παρουσίασε τη νέα γενιά ασφαλιστηρίων υγείας Medihospital Benefit - Optimum - Freedom που στοχεύουν στην κάλυψη νοσηλείας σε νοσοκομείο και όχι ιατρικών επισκέψεων και διαγνωστικών εξετάσεων...

Συγκριτικό: ING GOLD (Τράπεζα Πειραιώς) και Εθνική Πλεονεκτικό

Η ING είναι μια ασφαλιστική εταιρεία παγκοσμίου μεγέθους και φήμης και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Ελληνική Αγορά. Οι παλιότεροι θα τη θυμούνται με το όνομα ΝΝ (Nationale-Nederlanden). Μετά από ένα διάστημα μερικών ετών όπου η ING απείχε από τον κλάδο Υγείας και είχε μεταβιβάσει την εξυπηρέτηση των πελατών της στην Intreamerican, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή της στη συγκεκριμένη αγορά. Μεγάλη ήταν και η διαφημιστική της εκστρατεία με τα προγράμματα υγείας Orange Cross που είχε σαν στόχο να ''ανακοινώσει'' την επάνοδό της στα Ελληνικά δρώμενα...

Μάθετε την ασφάλιση υγείας σαν επαγγελματίας
Με λίγα email θα αποκτήσετε άποψη για το αν σας ταιριάζει πραγματικά. 

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.
Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη
Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634
asfalisi-ygeias.gr © 2023