asfalisi-ygeias blog 

άρθρα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Βασικότατο ερώτημα στο τηλεφωνικό κέντρο και σε εμένα προσωπικά για το τι προβλέπεται σε περίπτωση νοσηλείας λόγω του κορονοϊού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολλές είναι οι κλήσεις που έχω δεχτεί από άτομα που θέλουν να κάνουν μία επέμβαση και σκέφτονται την ιδιωτική ασφάλιση. Γίνεται όμως κάτι τέτοιο;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν ακούει ή διαβάσει για ασφαλιστήρια υγείας που φτάνουν τα 1.500 ή τα 2.000€ το χρόνο. Για να πούμε την αλήθεια, και το δικό μου προσωπικό ασφαλιστήριο κάπου εκεί κυμαίνεται πλέον. Μένει λοιπόν αυτή η εντύπωση και πολλοί δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να κάνουν έρευνα αγοράς καθώς ένα τέτοιο ποσό είναι απαγορευτικό. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

Στις συχνές ρωτήσεις, υπάρχει μια την οποία εγώ κυρίως ήθελα να απαντήσω από την αρχή της καριέρας μου και αφορά το πρόγραμμα υγείας που διαθέτω προσωπικά. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα αρκετό κόσμο καθώς το παλιό Απεριόριστο, και γενικά προγράμματα με μηδενική απαλλαγή, δύσκολα τα προτείνω πλέον.

Η προσωπική μου επιλογή, όμως, την οποία αναφέρω πολύ συχνά και προτείνω να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς (και συνήθως συμβαίνει) είναι αυτή που έκανα για το μικρό γιο μου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη χειρουργική θεραπευτική αποτελεί δεδομένα η εφαρμογή των τεχνικών ρομποτικής χειρουργικής. Τις εξελίξεις ακολουθούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε τα προγράμματά τους να είναι σύγχρονα και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε εποχής. Αυτό ισχύει και με την ρομποτική χειρουργική η οποία αρχίζει να αποτελεί μέρος των καλυπτόμενων μεθόδων, αλλά όχι ακόμα με μαζικό τρόπο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Σε ένα άρθρο μου στον Ελεύθερο Τύπο το καλοκαίρι του 2017 σχετικά με τις κάρτες υγείας που ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια, έκλεινα την ανάλυσή μου με τη φράση ''Αυτό αποτελεί τη βασική πηγή δυσαρέσκειας και ανασφάλειας των κατόχων κάρτας υγείας, γεγονός που, αν δεν αλλάξει, θα οδηγήσει την ιδέα αυτή- η οποία έχει βάση και λογική- να χαρακτηριστεί σαν άλλη μια φούσκα της Ελληνικής αγοράς.''  Ένα χρόνο μετά θεωρώ ότι το παραπάνω επιβεβαιώθηκε σχεδόν στο 100%. Διαβάστε παρακάτω εκείνη την ανάλυση αυτή με τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα ασφαλιστήρια υγείας, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους που όσο γρήγορα τις ανέδειξαν τόσο απότομα τις εξαφάνισαν από το προσκήνιο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(17 ψήφοι)

Περίοδος ανακοινώσεων των ετήσιων αναπροσαρμογών στα ασφάλιστρα υγείας. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε σχετικά με τις τιμές των ατομικών προγραμμάτων υγείας και τις αυξήσεις τους, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πως λειτουργεί ένα ασφαλιστήριο και το πως καθορίζεται η τιμή του.

Όπως σε κάθε ασφάλιση, πλην των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, έτσι και στον κλάδο υγείας συγκεντρώνονται πολλοί ασφαλισμένοι που συνεισφέρουν λίγα χρήματα σε ένα ''κοινό κουμπαρά'' ώστε να αποζημιωθούν οι λίγοι με αρκετά χρήματα στους οποίους θα συμβεί μια ασθένεια-ατύχημα.

Με στατιστικές-αναλογιστικές μεθόδους μια εταιρεία κάνει τις προβλέψεις της σχετικά με τον αριθμό των ασφαλισμένων,  και τις αναμενόμενες αποζημιώσεις βάσει της ηλικίας τους, του ιατρικού τους ιστορικού και των τιμών της αγοράς ιατρικών υπηρεσιών και καθορίζει το αρχικό ασφάλιστρο. Για να λειτουργεί σωστά ένα πρόγραμμα θα πρέπει το σύνολο των εισφορών να μην ξεπερνά τις αποζημιώσεις συν ένα λογικό ποσοστό κέρδους της εταιρείας, συν τα διάφορα έξοδα λειτουργίας του (μισθοί, έξοδα προώθησης κτλ). Αυτό το μέγεθος (ασφάλιστρα / αποζημιώσεις ) ονομάζεται δείκτης ζημιών και είναι το Α και το Ω στην εξέλιξη του προγράμματος. Η ίδια λογική υπάρχει και στα ομαδικά συμβόλαια υγείας αλλά εκεί οι διάφορες αναπροσαρμογές είναι και αντικείμενο διαπραγμάτευσης χρόνο με το χρόνο με την ασφαλιστική εταιρεία.

Γιατί το ασφάλιστρο αυτό αυξάνεται -συνήθως- με την πάροδο των χρόνων;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Την… επανείσοδο των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας υπόσχονται οι ασφαλιστικές εταιρίες, λανσάροντας προγράμματα με μηνιαία ασφάλιστρα, που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ το μήνα. (συνέντευξή μου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 24 Απριλίου 2017)


«Με δεδομένη την κατάσταση στην οικονομία τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει εκτός δημόσιου συστήματος Υγείας και θεωρούνται ανασφάλιστοι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ενδεικτικά μακροχρόνια άνεργοι, όπου η ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ έχει λήξει, άτομα που δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ, τελειόφοιτοι φοιτητές άνω των 25, οι οποίοι βγαίνουν από το οικογενειακό βιβλιάριο ή νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκαναν ακόμα έναρξη στον ΟΑΕΕ και δουλεύουν με “μαύρα”, όπως, για παράδειγμα, όσοι παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα», τονίζει στο «Ασφάλιση & Συντάξεις» ο οικονομολόγος, ασφαλιστικός σύμβουλος και manager της ιστοσελίδας asfalisi-ygeias.gr, κ. Χαράλαμπος Ματωνάκης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής συγκυρίας, πολλοί είναι οι Έλληνες οι οποίοι μετακινούνται σε χώρες του εξωτερικού για εργασία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει μόνιμα ή για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο έτος. Τι ισχύει εάν έχουν ή σκέπτονται να αποκτήσουν μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα;


Οι περιπτώσεις αυτές είναι σχετικά πιο σύνθετες και πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω δεδομένα:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(15 ψήφοι)

Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει νόημα όταν μας δίνει διεξόδους και εναλλακτικές ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε το καλύτερο θεραπευτήριο και τον καλύτερο γιατρό για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση. Πολύ πιθανό η καλύτερη λύση να είναι ένα νοσοκομείο στο εξωτερικό, στο οποίο βέβαια τα νοσήλια μπορεί να είναι πολλαπλάσια από τα αντίστοιχα σε ένα Ελληνικό ιδιωτικό.

Ο κανόνας είναι η απολογιστική αποζημίωση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(21 ψήφοι)

Η κάλυψη των συγγενών παθήσεων αποτελεί την πιο χαρακτηριστική προσθήκη στους όρους των νέων νοσοκομειακών προγραμμάτων. Η Εθνική Ασφαλιστική φάνηκε να μένει τελευταία, αλλά τελικά ξεπέρασε τον ανταγωνισμό.


Αποτελεί κοινή πρακτική τα τελευταία χρόνια η κάλυψη σε ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια των συγγενών παθήσεων - εκ γενετής ανωμαλιών - από τις περισσότερες εταιρείες στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(18 ψήφοι)

Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου μια οικογένεια επιθυμεί μια οικογενειακή ασφάλιση υγείας για όλα τα μέλη της (π.χ. 2 γονείς και 2 παιδιά) αλλά κάποιο μέλος της δεν μπορεί να ασφαλιστεί για λόγους ιατρικού ιστορικού.


Με τα δεδομένα που δημιουργούνται στο Δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά ακόμα και την παντελή έλλειψη Δημοσίου ταμείου(λόγω ανεργίας, απλήρωτων εισφορών ΟΑΕΕ κτλ), πολλές οικογένειες εξετάζουν τις εναλλακτικές της Ιδιωτικής ασφάλισης για θέματα υγείας.


Όμως κάποιο από τα μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι μη ασφαλίσιμο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Όπως σε κάθε ασφαλιστική σύμβαση, κομβικό ρόλο μεταξύ εταιρείας και ασφαλιζόμενου παίζει ο ασφαλιστικός σύμβουλος. Η εμπειρία του είναι σημαντική έτσι ώστε να μπορέσει να βρει τη χρυσή τομή και να δημιουργήσει μια συμφέρουσα συνεργασία και για τις δύο πλευρές. 


Μέρος Γ. Η γνώμη ενός επαγγελματία και η ''μεγάλη εικόνα''.

Παρακάτω είναι μερικά βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να εξηγήσει στον ασφαλιζόμενο εφόσον προταθεί κάποιος ειδικός όρος. Σημεία τα οποία στηρίζονται στην εξειδίκευση και στη μακρόχρονη εμπειρία με το αντικείμενο. Μην έχουμε αντίστοιχες απαιτήσεις από κάποιον του οποίου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι μια δεύτερη-τρίτη απασχόληση.

1. Κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα.

Πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι να κοιτάξουμε με ψυχραιμία τη ''μεγάλη εικόνα''. Σαφώς και όλοι μας θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι για τα πάντα. Αυτό όμως πρακτικά δεν είναι εφικτό. Κάθε ασφαλιστήριο έχει εξαιρέσεις ούτως ή άλλως. Εκτός όμως από τις εξαιρέσεις, οι οποίες είναι 5 ή 10, καλύπτονται χιλιάδες άλλα περιστατικά (ασθένειες και ατυχήματα). Κάποιος που είναι δεν έχει ιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτεται ούτως ή άλλως για ένα προϋπάρχον πρόβλημα υγείας. Αξίζει να απορρίψει την ασφάλιση για τόσα άλλα που καλύπτονται;

Σελίδα 1 από 2

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Μπορούμε να σας κάνουμε τις προτάσεις μας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας