Δεν με κάλυψε η ασφαλιστική!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Το πιο συχνό παράπονο των ασφαλισμένων είναι κάποια στιγμή ζήτησαν αποζημίωση και η εταιρεία δεν την έδωσε.

Αυτή είναι η κύριότερη αιτία για την οποία υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντι στον κλάδο της ασφάλισης υγείας. Πολλοί ασφαλισμένοι έχουν να διηγηθούν, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, κάποιο περιστατικό όπου ''η ασφάλεια δεν τον κάλυψε''. Οι πιθανές αιτίες και ευθύνες κάθε εμπλεκόμενου διακρίνονται όπως παρακάτω.

Ασφαλιστική εταιρεία: Δυστυχώς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εταιρείες που δεν σέβονται τις υποσχέσεις τους. Η υπόσχεση της αποζημίωσης αποτυπώνεται στους όρους του ασφαλιστηρίου. Εάν η εταιρεία θέλει να είναι σωστή, τότε οι όροι γράφονται όσο ξεκάθαρα γίνεται και την ώρα της αποζημίωσης θα τηρηθούν. Το κακό όμως είναι ότι κάποια συμβόλαια αφήνουν τρανταχτές ασάφειες οι οποίες γίνονται πάτημα για μια εταιρεία που δεν θέλει να πληρώσει.

Ασφαλιστικός σύμβουλος: Ο ρόλος του είναι να διαβάζει και να ενημερώνει σωστά τον πελάτη για τους όρους του συμβολαίου. Εάν αυτόν τον ένοιαζε μόνο η ευκαιριακή προμήθεια και δεν είχε στόχο να σταδιοδρομήσει μέσα από αυτή τη δουλειά, προφανώς ασφάλισε στο πόδι φίλους και γνωστούς και μετά έφυγε από το επάγγελμα. Οι πελάτες όμως έμειναν με ένα συμβόλαιο που απλά το πληρώνουν νομίζοντας λάθος πράγματα. Ξαφνικά λοιπόν ανακαλύπτουν με το δυσάρεστο τρόπο ότι το συμβόλαιο που ‘’τα καλύπτει όλα’’ όπως τους είπε ο γνωστός τους, δεν τα καλύπτει!

Ασφαλισμένος: Άλλο ζητάω αποζημίωση και άλλο δικαιούμαι αποζημίωση! Πολλοί από τους παραπονούμενους ασφαλισμένους έχουν εις γνώση τους προσπαθήσει να εξαπατήσουν την εταιρεία τους. Το σύνηθες είναι κάποιος γνωστός γιατρός ‘’έγραψε’’ μια εικονική νοσηλεία, μια ψεύτικη θεραπεία κ.α. πολλά τα οποία μετά τα ζητούν από την εταιρεία τους. Φυσικά ο Έλληνας θα παραλείψει  αυτή τη ‘’λεπτομέρεια’’ κα στην παρέα του στο καφενείο απλά θα φωνάζει για τις ‘’ασφάλειες’’ που του έφαγαν τα λεφτά του.

Διαβάστηκε 1626 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 17:55

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Μπορούμε να σας κάνουμε τις προτάσεις μας.

Ζητήστε προσφορά

10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας