Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 23:41

Ο δεκάλογος των ασφαλιστικών συμβούλων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(35 ψήφοι)

Ο Δεκάλογος των Ασφαλιστικών Συμβούλων. Πως επιλέγουμε τον ‘’Ασφαλιστή’’ μας.


Είναι δεδομένο ότι το επάγγελμα των ασφαλιστικών συμβούλων-ασφαλιστών στην Ελλάδα δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγε κανείς καθώς φράσεις όπως ‘’κοράκια’’, ‘’τσιμπούρια’’,’’ λαμόγια’’ και άλλα ωραία κοσμητικά επίθετα τους συνοδεύουν από την αρχή της σταδιοδρομίας τους μέχρι και το, συνήθως σύντομο, τέλος της. Εν πολλοίς υπάρχει βάση και δικαιολογία για τη γενική ανυποληψία του επαγγέλματος και σε αυτό ευθύνονται οι ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Επειδή όμως σε κανένα επάγγελμα δεν υπάρχουν μόνο καλοί ή μόνο κακοί, υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξετε για να επιλέξετε τον σωστό... Από το nextdeal.gr τον Ιούλιο του 2013

 
1.Είναι νόμιμος: Κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας με έναρξη επιτηδεύματος, ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, πιστοποίηση επιτυχίας στις γραπτές εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και ασφαλιστήριο έναντι λαθών και παραλείψεων προς τους πελάτες του για 1.500.000€. Όταν δεν έχει όλα τα παραπάνω τότε είναι παράνομος και πιθανότατα θα εγκαταλείψει το επάγγελμα πολύ σύντομα.
 
2.Παραδέχεται  ότι είναι ασφαλιστής: Η ανυποληψία και το ‘’μισό μάτι’’ της κοινωνίας αναγκάζει πολλούς συναδέλφους να ‘’ομορφαίνουν’’ τον τίτλο τους. Ο μόνος τρόπος όμως που υπάρχει για να συστηθεί κάποιος είναι ‘’Ασφαλιστικός σύμβουλος ή κοινώς Ασφαλιστής’’. Όλα τα υπόλοιπα του τύπου ‘’Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος’’, ‘’Χρηματοασφαλιστικός Σύμβουλος’’, ‘’Χρηματοεπενδυτικοασφαλιστικοτραπεζικός Σύμβουλος’’ χρησιμοποιούνται από άτομα όπου ντρέπονται να παραδεχτούν ότι είναι Ασφαλιστές γιατί και οι ίδιοι θεωρούν υποδεέστερη τη δουλειά τους. Στην πρώτη ευκαιρία θα αλλάξουν κλάδο.
 
3.Είναι σταθερός: ‘Ενας επαγγελματίας πρέπει να έχει μια σταθερή πορεία στο χώρο του. Το να μεταπηδά από εταιρεία σε εταιρεία κάθε χρόνο σημαίνει ότι έχει βρει 20-30 πελάτες-γνωστούς και τους μετακινεί εδώ κι εκεί για να παίρνει μεγαλύτερα μπόνους από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αντίθετα κάποιος που είναι σταθερός σημαίνει ότι έχει επιλέξει τις συνεργασίες του με επαγγελματικά κριτήρια και τις στηρίζει με όλα τα συν και πλην τους. Ακόμα και αν αλλάξει κάποτε συνεργασία με εταιρεία/ες θα σημαίνει ότι το σκέφτηκε σοβαρά και με γνώμονα τη μακροπρόθεσμη συνύπαρξη και το συμφέρον των πελατών του. Όχι ένα μεγαλύτερο μπόνους…
 
4.Είναι αποκλειστικά ασφαλιστής: Στην Ελλάδα το επάγγελμα αντιμετωπίζεται σαν part-time δουλειά, συμπληρωματικό εισόδημα, πάρεργο κτλ. Το διαδεδομένο μοντέλο είναι ‘’Ασφάλειες-Μεσιτικά-Τραπεζικά-Λογιστικά’’. Υπάρχουν βέβαια και άλλα μοντέλα όπως ‘’Εκπαιδευτής Οδηγών-Ασφάλειες’’, ‘’Συνεργείο-Ασφάλειες’’, Organo Gold-Amway-Herbalife-Ασφάλειες’’, ‘’Μίνι Μάρκετ-Ασφάλειες’’ και άλλα τέτοια. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος, εάν είναι καλός στη δουλειά του, βγάζει αρκετά χρήματα ώστε να μη χρειάζεται να κάνει και άλλες 3 δουλειές ταυτόχρονα. Επίσης δεν έχει χρόνο να κάνει και άλλες 3 δουλειές. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς λοιπόν !
 
5.Μπορούμε να τον βρούμε: Ο ασφαλιστής μας πληρώνεται με ένα μικρό ποσοστό από τα ασφάλιστρά για ένα και μόνο λόγο. Για να είναι πάντα διαθέσιμος! Κανένας ασφαλισμένος δεν παίρνει τηλέφωνο τον ασφαλιστή του για να δει τι κάνει. Θα τον καλέσει γιατί έχει μια ανάγκη (τράκαρε, αρρώστησε κτλ). Πρέπει να μπορούμε να τον βρούμε. Εάν δεν σηκώνει το κινητό γιατί είναι π.χ και λογιστής και είναι περίοδος δηλώσεων, εάν δεν απαντά στα email ή στα μηνύματα κτλ τότε δεν κάνει για τη δουλειά.
 
6.Έχει γνώσεις: Κανένας ασφαλιστικός σύμβουλος δεν ξέρει τα πάντα για όλους τους κλάδους (αυτοκίνητου, ζωής, πυρός, αστική ευθύνη, πιστώσεις εγγυήσεις κτλ). Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στις 10 ερωτήσεις του πελάτη επιτρέπεται να λέει στις 8 ‘’θα ρωτήσω και θα σας απαντήσω’’. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τη διάθεση να αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει και να ενημερωθεί στη δουλειά του και τη δύσκολη στιγμή δεν θα καθοδηγήσει σωστά τον πελάτη του.
 
7.Μιλάει απλά: Αυτός που γνωρίζει ένα αντικείμενο είναι αυτός που μπορεί να το εξηγήσει με απλά λόγια. Το πιο εύκολο πράγμα είναι κάποιος να σας διαβάσει μια τυποποιημένη προσφορά ασφάλισης και να βάλει την ‘’κασέτα’’ που του δίδαξαν στην αρχική εκπαίδευση. Το δύσκολο είναι να σας κάνει να κατανοήσετε έννοιες και καταστάσεις που δεν γνωρίζετε και δεν είστε και υποχρεωμένοι να γνωρίζετε εξ αρχής.
 
8.Αναλύει αυτά που δεν καλύπτονται: Κανένα ασφαλιστήριο και καμιά εταιρεία δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν πάντα όροι και προϋποθέσεις όπως και εξαιρέσεις. Καμιά επαγγελματική σχέση δεν χάλασε όμως εφόσον όλοι ήταν ενήμεροι εξ αρχής για το τι μπορεί να πάει στραβά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις κάθε συμβαλλόμενου.
 
9.Δεν πιέζει καταστάσεις: Ο βασικός φόβος σε κάθε πιθανή επαφή με έναν ασφαλιστή είναι το ενδεχόμενο να μας ζαλίσει με τηλέφωνα και πολυλογία. Και δυστυχώς  συμβαίνει. Γιατί συμβαίνει; Γιατί εάν δεν βρει πελάτες τότε η πίεση από πολλές μεριές είναι πολύ μεγάλη (από την εταιρεία, από τα έξοδα που τρέχουν κ.α.) Αυτό μεταφράζεται σε άγχος και πίεση  προς τον υποψήφιο πελάτη. Επειδή όμως και ο υποψήφιος πελάτης πιέζεται εξίσου από τα δικά του προβλήματα θα ασφαλιστεί όταν θέλει αυτός να ασφαλιστεί άσχετα με τα επιχειρήματα του ασφαλιστικού συμβούλου. Ο σωστός και καλός επαγγελματίας όμως δεν εξαρτάται οικονομικά από 1 ή 2 υποψήφιους και αν αυτοί ‘’αγοράσουν’’ ή όχι. Αντίθετα κάνει μια καλή πρόταση, εξηγεί τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και πάει παρακάτω. Ο πελάτης που ενδιαφέρεται όντως θα έρθει μόνος του όταν είναι η κατάλληλη στιγμή γι αυτόν. Αλλιώς η όποια πίεση σπαταλά πολύτιμο χρόνο από όλους.
 
10.Είναι εξειδικευμένος: Το εύρος των ασφαλειών είναι μεγάλο και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει όλους τους
κλάδους. Ιδιαίτερα τους πιο εξειδικευμένους όπως η ασφάλειες υγείας, τα επενδυτικά αποταμιευτικά (που χρειάζονται και οικονομικό υπόβαθρο και ειδική πιστοποίηση) και η αστική ευθύνη, που δε είναι η απλή-υποχρεωτική ασφάλεια αυτοκινήτου ‘’για να μη μας γράψει η τροχαία’’. Μην έχετε λοιπόν απαιτήσεις από κάποιον που δραστηριότητά του είναι το πρακτορείο ασφαλίσεων αυτοκινήτων με 15 διαφορετικές εταιρείες να ξέρει από ασφαλίσεις υγείας. Να σας κάνει μια αίτηση ασφάλισης και να σας δώσει ένα ασφαλιστήριο μπορεί να το κάνει. Εάν όμως εσείς χάσετε μερικά χρόνια από τη ζωή σας νομίζοντας άλλα αντί άλλων τότε είναι και δική σας η ευθύνη.
 
10+1 : Γνωρίζει τις νέες τεχνολογίες: Το μοντέλο συνεργασιών και επικοινωνίας έχει αλλάξει ραγδαία και θα αλλάξει κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Με τεχνολογίες όπως τα email, το skype, το e banking, τα Voip τηλέφωνα κτλ, ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας μπορεί να είναι προσβάσιμος από 1.000 χλμ μακριά μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο λογιστής, ο μεσίτης, ο δικηγόρος, ο γραφίστας, ο δάσκαλος δεν χρειάζεται πλέον να είναι αναγκαστικά γείτονας. Εάν έχει διάθεση και εξοικείωση με την τεχνολογία μπορεί να βοηθάει τους πελάτες του ανά πάσα στιγμή από κάθε σημείο. Την εποχή όπου γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις εξ αποστάσεως, είναι άτοπο να πρέπει ο ασφαλιστής σας να έχει γραφείο στον πάνω δρόμο για να νομίζετε ότι είναι δίπλα σας.
 
Μέσα στο χάος της Ελληνικής αγοράς όπου οι μισοί γνωστοί σας έκαναν και ένα πέρασμα από τις ασφάλειες κάποτε, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που ικανοποιούν όλα τα παραπάνω κριτήρια και θα σας προσφέρουν σωστές υπηρεσίες.
 
Με ανοιχτά μάτια δεν θα δυσκολευτείτε να τους δείτε…
 
Ματωνάκης Χαράλαμπος
Οικονομολόγος – Ασφαλιστικός Σύμβουλος

 

 

 

Διαβάστηκε 26117 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 19:20

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας