asfalisi-ygeias blog 

άρθρα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα.

Ομαδικά συμβόλαια υγείας: Όταν άλλοι αποφασίζουν για την υγεία μας!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Η ομαδική ασφάλιση υγείας έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες εκ φύσεως και πολλές φορές μας καθησυχάζει αδικαιολόγητα.


Τα ομαδικά συμβόλαια ασφάλισης αποτελούν μια συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται από πολλές επιχειρήσεις και διάφορους επαγγελματικούς συλλόγους. Ο λόγος που επιλέγεται η ομαδική ασφάλιση μελών συλλόγων, εργαζομένων κτλ συνήθως είναι η επίτευξη καλύτερου συνδυασμού κόστους - παροχών (κυρίως κόστους) αλλά και διάφορες φοροαπαλλαγές ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις.

Ανάλογα με το είδος του καλυπτόμενου κινδύνου, υπάρχουν κυρίως ομαδικά συμβόλαια πυρός, προσωπικού ατυχήματος, αστικής ευθύνης, σύνταξης και υγείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο στόχος μιας καλύτερης τιμολόγησης από τις ασφαλιστικές εταιρείες επιτυγχάνεται πράγμα που θεωρητικά καθιστά την ομαδική ασφάλιση αρκετά συμφέρουσα. Σε ειδικές περιπτώσεις, υπάρχουν και διάφορα ταμεία (επικουρικού χαρακτήρα) που καλύπτουν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, π.χ. Ορκωτοί Λογιστές)

Πρέπει όμως να διαχωρίσουμε σαφώς τα ομαδικά/επαγγελματικά συμβόλαια υγείας.

Η ασφάλιση υγείας έχει μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα που την διαχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη. Εξετάζεται πάντα η καλή κατάσταση της υγείας του ασφαλιζόμενου αλλά και το ιατρικό του ιστορικό. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής ή σύναψης νέου ασφαλιστηρίου ο ενδιαφερόμενος ελέγχεται εξ αρχής και μπορεί ένα παρελθοντικό πρόβλημα υγείας να τον επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό για όλη του τη ζωή. Τέτοια περιστατικά είναι πολύ πιθανό να προκύψουν σε περιπτώσεις όπου κάποιος είναι ασφαλισμένος με ομαδικό συμβόλαιο και για Χ Ψ λόγους αναγκαστεί να το αλλάξει.

Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Έστω ένας εργαζόμενος 30 ετών, όπου προσλαμβάνεται σε μια εταιρεία η οποία έχει αγοράσει ομαδικό συμβόλαιο υγείας για το προσωπικό της από την ασφαλιστική εταιρεία (έστω) Lifeins. Μετά από 3 χρόνια εργασίας (το συμβόλαιο είναι κανονικά σε ισχύ) στον άνθρωπο αυτό παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο και αποζημιώνεται - καλύπτεται από την Lifeins κανονικά.

Έστω τώρα ότι μετά από 2 χρόνια ακόμα προκύπτει μια από τις παρακάτω περιπτώσεις (εξαιρετικά πιθανά ενδεχόμενα στις περισσότερες ομαδικές ασφαλίσεις).

  1. Το ΔΣ της εργοδότριας επιχείρησης αποφασίζει να διακόψει την ομαδική ασφάλιση λόγω κόστους και περικοπής εξόδων
  2. Η Lifeins διακόπτει την ισχύ της συγκεκριμένης ασφάλισης λόγω του ότι αποχωρεί από τον κλάδο ομαδικών ή διότι κρίνει ασύμφορο το συμβόλαιο
  3. Ο εργαζόμενος απολύεται από την εταιρεία (ή έστω αποχωρεί για κάποια άλλη)

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις ο άνθρωπος που εξετάζουμε βρίσκεται χωρίς ιδιωτική ασφάλιση, αυτή που του είχε καλύψει ένα σοβαρό πρόβλημα και θα του κάλυπτε ξανά οποιαδήποτε επιπλοκή. Και έχοντας περάσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα, πιθανότατα σε κάθε νέα ασφαλιστική εταιρεία να γίνει, αν γίνει, δεκτός με εξαιρέσεις και ειδικούς όρους- περιορισμούς για το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και τις επιπλοκές του. Άρα λοιπόν οι αποφάσεις άλλων καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του όσον αφορά την αντιμετώπιση υπαρχόντων αλλά και μελλοντικών προβλημάτων υγείας, χωρίς εκείνος να μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.

Δεν πρέπει λοιπόν να ''επαναπαύεται'' κανείς σε ομαδικά συμβόλαια υγείας από την εργασία του ή τον σύλλογό του. Ο οποιοσδήποτε πιστεύει στην συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση θα πρέπει κατά κύριο λόγο να επιλέξει ένα ατομικό πρόγραμμα υγείας το οποίο θα το διαλέξει και θα το ελέγχει αποκλειστικά ο ίδιος. Σε καμία μα καμία περίπτωση επίσης, και για τους ίδιους λόγους, δεν καταργούμε ή αλλάζουμε σημαντικά ένα ήδη υπάρχον ατομικό συμβόλαιο επειδή προκύπτει στο δρόμο μας ένα ομαδικό, ακόμα και δωρεάν.

Μην αφήνουμε κανένα τρίτο να μας επηρεάζει μέσω των αποφάσεών του σε τόσο σοβαρά θέματα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι σημαντικές και μη ανατρέψιμες.

Ματωνάκης Χαράλαμπος

Διαβάστηκε 3528 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 19:49

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Μπορούμε να σας κάνουμε τις προτάσεις μας.

Ζητήστε προσφορά

10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας