Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 20:35

Η ιδιωτική ασφάλιση για ανέργους και ανασφάλιστους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Την… επανείσοδο των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα Υγείας υπόσχονται οι ασφαλιστικές εταιρίες, λανσάροντας προγράμματα με μηνιαία ασφάλιστρα, που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ το μήνα. (συνέντευξή μου στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 24 Απριλίου 2017)


«Με δεδομένη την κατάσταση στην οικονομία τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει εκτός δημόσιου συστήματος Υγείας και θεωρούνται ανασφάλιστοι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ενδεικτικά μακροχρόνια άνεργοι, όπου η ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ έχει λήξει, άτομα που δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ, τελειόφοιτοι φοιτητές άνω των 25, οι οποίοι βγαίνουν από το οικογενειακό βιβλιάριο ή νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκαναν ακόμα έναρξη στον ΟΑΕΕ και δουλεύουν με “μαύρα”, όπως, για παράδειγμα, όσοι παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα», τονίζει στο «Ασφάλιση & Συντάξεις» ο οικονομολόγος, ασφαλιστικός σύμβουλος και manager της ιστοσελίδας asfalisi-ygeias.gr, κ. Χαράλαμπος Ματωνάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες διατάξεις οι οποίες αφορούν στην κάλυψη ατόμων χωρίς Ταμείο, κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι και εάν ισχύει τη στιγμή που θα προκύψει ένα πρόβλημα υγείας. «Ετσι, πολλά άτομα με τις παραπάνω ιδιότητες απευθύνονται στην ιδιωτική ασφάλιση, προκειμένου να καλύψουν το κενό, όσον αφορά σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης», προσθέτει ο κ. Ματωνάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα μόνο εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι μπορούσαν να προτείνουν κάποιο πρόγραμμα Υγείας που θα έδινε στον ενδιαφερόμενο μια βασική κάλυψη με χαμηλά ασφάλιστρα, ώστε να μην είναι εντελώς ακάλυπτος σε θέματα υγείας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, την τάση αυτή ακολουθούν και πολλές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένα προγράμματα, με στόχευση στις επίμαχες ομάδες. Αυτά παρέχουν πλήρη κάλυψη σε δημόσια νοσοκομεία, με χαμηλά ασφάλιστρα, ώστε να είναι προσιτά και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Ερωτήσεις – απαντήσεις

Το «Ασφάλιση & Συντάξεις», σε μια προσπάθεια να ρίξει περισσότερο… φως γύρω από τα επίμαχα προγράμματα, αναδεικνύει μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις, τα σημεία-κλειδιά, που πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται να τα αποκτήσουν.

Ποιο το κόστος των συγκεκριμένων προγραμμάτων; Πόσα χρήματα, δηλαδή, θα πρέπει να πληρώνει κάποιος το μήνα και τι καλύψεις θα έχει;

Η βασική -και ουσιαστικότερη- κάλυψη που μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσω ενός προγράμματος Υγείας είναι η κάλυψη εξόδων νοσηλείας σε ένα νοσοκομείο. «Εφόσον μιλάμε για προγράμματα που αφορούν σε ανέργους – ανασφάλιστους, η έμφαση δίδεται στην 100% κάλυψη εξόδων στα δημόσια νοσοκομεία», επισημαίνει ο κ. Ματωνάκης και προσθέτει: «Είναι πιθανό, ωστόσο, να υπάρχει κάλυψη και σε ιδιωτικά, με κάποια συμμετοχή». Πέραν τούτου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσθέσει επιπλέον παροχές, όπως οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι ιατρικές επισκέψεις. «Ειδικά στην Αθήνα, πολλές πρωτοβάθμιες παροχές ισχύουν και χωρίς επιπλέον κόστος, στο πλαίσιο συνεργασιών με ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα ασφάλιστρα, λοιπόν, είναι ανάλογα με το ανώτατο όριο κάλυψης εξόδων και τις τυχόν επιπλέον υπηρεσίες. Σε γενικές γραμμές, με 200 ευρώ – 300 ευρώ ετησίως (20 ευρώ – 30 ευρώ το μήνα) μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο παροχών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εστω ότι ο ενδιαφερόμενος είναι πατέρας με δύο παιδιά. Μπορεί να εντάξει στο συμβόλαιο και τα εξαρτώμενα μέλη; Στην περίπτωση αυτή υπάρχει επιπλέον κόστος και πόσο;

Σύμφωνα με τον κ. Ματωνάκη, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται εκτός δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Στο ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης κάθε άτομο πληρώνει ασφάλιστρα ατομικά και ανάλογα με την ηλικία του. Κάποιες εταιρίες, ωστόσο, παρέχουν έκπτωση στα καλυπτόμενα μέλη μιας οικογένειας, που μπορεί να ξεκινά από 20% και να φτάνει έως και 50%, ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλιζόμενων μελών.

Εάν ο ασφαλισμένος βρει δουλειά, μπορεί να «σπάσει» το συμβόλαιο ή να το μετατρέψει; Τι προβλέπεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες;

«Η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας δεν δεσμεύει με κανέναν τρόπο τον ασφαλισμένο στη διατήρηση της ασφάλισής του», ξεκαθαρίζει ο ίδιος. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για μια κάλυψη η οποία ισχύει για όσο διάστημα πληρώνονται τα απαραίτητα ασφάλιστρα και ο καθένας μπορεί να διακόψει ή να προβεί σε τροποποιήσεις όποτε το επιθυμεί. Ο μόνος περιορισμός είναι η κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου. «Εφόσον, δηλαδή, παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας, θα είναι δύσκολο να μεταβεί, εκ των υστέρων, σε ένα καλύτερο πρόγραμμα, με υψηλότερες παροχές. Ακόμα και εάν συμβεί αυτό, θα υπάρξουν περιορισμοί (οι λεγόμενοι “ειδικοί όροι – εξαιρέσεις”, που θα σχετίζονται με το πρόβλημα, το οποίο παρουσιάστηκε)», εξηγεί.

Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά, που πρέπει να έχουν υπόψη οι ενδιαφερόμενοι; Κοινώς, τι θα πρέπει να προσέξουν;

Οπως τονίζει ο επικεφαλής της asfalisi-ygeias.gr, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας στην Ελλάδα δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως τη δημόσια. Αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, που πολλές φορές αποτρέπουν τους ενδιαφερομένους, γιατί απλά είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους αρχικά. Ενδεικτικά:

 • Δεν ασφαλίζονται όλοι ανεξαιρέτως. Αντίθετα, υπάρχει σε όλες τις εταιρίες ένα ανώτατο όριο ηλικίας εισόδου, που πλέον είναι τα 65 με 70 έτη. Επιπλέον, δεν μπορούν να ασφαλιστούν άτομα με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα εάν αυτά είναι σοβαρά.
 • Δεν καλύπτονται όλες οι παθήσεις. Κάθε εταιρία έχει μία σειρά από γενικές εξαιρέσεις σχετικά με παθήσεις και περιστατικά, τα οποία δεν καλύπτονται (π.χ. AIDS, ραδιενεργές ακτινοβολίες, τροχαία ατυχήματα υπό επήρεια μέθης κ.λπ.). Πρέπει, λοιπόν, κάποιος να έχει πλήρη γνώση των σχετικών όρων πριν από τη σύναψη μιας ασφάλισης.
 • Δεν καλύπτονται παιδικά εμβόλια και τοκετός. Αυτά τα δύο είναι και ιδιαίτερα συνήθη αιτήματα υποψήφιων ασφαλισμένων, οι οποίοι στο άκουσμα της αρνητικής απάντησης τις περισσότερες φορές εγκαταλείπουν την έρευνα αγοράς.
 • Δεν καλύπτονται φάρμακα εκτός νοσοκομείου. Δεν πρόκειται κάποιος με ιδιωτική ασφάλιση να αγοράσει συνταγογραφημένα φάρμακα, όπως με το βιβλιάριό του. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά ο γενικός κανόνας είναι αυτός. Τα προγράμματα Υγείας καλύπτουν μόνο τα φάρμακα εντός νοσοκομείου, στο πλαίσιο μιας νοσηλείας – θεραπείας.

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οποιοδήποτε πρόγραμμα ασφάλισης Υγείας είναι σαφώς προτιμότερη εναλλακτική από τη μηδενική κάλυψη. Πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι εστιάζουν σε ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις κ.λπ. Κανείς, όμως, δεν πρόκειται να υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά από μία επίσκεψη σε γιατρό και μία εξέταση των 30 ευρώ – 50 ευρώ – 100 ευρώ. Αντίθετα και μία απλή νοσηλεία μπορεί να στοιχίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, που είναι δύσκολο να βρεθούν στις μέρες μας», αναφέρει ο κ. Ματωνάκης και καταλήγει: «Οπως συνηθίζω να λέω, δεν υπάρχουν καλά και κακά προγράμματα. Υπάρχουν καλά και καλύτερα. Και για το λόγο αυτό ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να κάνει σωστή έρευνα αγοράς, μιλώντας με εξειδικευμένους στην ασφάλιση Υγείας, ώστε να καταλήξει σε αυτό που είναι καλύτερο για εκείνον».

Διαβάστηκε 4033 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 19:12

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας