Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 01:44

Που πήγαν οι κάρτες υγείας;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Σε ένα άρθρο μου στον Ελεύθερο Τύπο το καλοκαίρι του 2017 σχετικά με τις κάρτες υγείας που ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια, έκλεινα την ανάλυσή μου με τη φράση ''Αυτό αποτελεί τη βασική πηγή δυσαρέσκειας και ανασφάλειας των κατόχων κάρτας υγείας, γεγονός που, αν δεν αλλάξει, θα οδηγήσει την ιδέα αυτή- η οποία έχει βάση και λογική- να χαρακτηριστεί σαν άλλη μια φούσκα της Ελληνικής αγοράς.''  Ένα χρόνο μετά θεωρώ ότι το παραπάνω επιβεβαιώθηκε σχεδόν στο 100%. Διαβάστε παρακάτω εκείνη την ανάλυση αυτή με τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα ασφαλιστήρια υγείας, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους που όσο γρήγορα τις ανέδειξαν τόσο απότομα τις εξαφάνισαν από το προσκήνιο.

Δημοσίευση στον Ελεύθερο Τύπο τον Ιούλιο 2017 

Σημείο των καιρών στα δεδομένα των ιατρικών υπηρεσιών αποτελούν οι πολυάριθμες ''κάρτες υγείας'' που διαφημίζουν και υπόσχονται αναβαθμισμένες- και συνάμα οικονομικές- παροχές υγείας στους κατόχους τους, έναντι μιας ετήσιας συνδρομής. Η συνδρομή αυτή ξεκίνησε περίπου στα 100€ / ετησίως, αλλά ο έντονος ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε οδήγησε την τιμή περίπου στα 60€ / έτος ατομικά. Φυσικά δεν πρόκειται για αποκλειστική Ελληνική πατέντα, καθώς η ιδέα-πρακτική αυτή υπάρχει και στο εξωτερικό. Βέβαια, ψάχνοντας θα βρούμε πολλούς να χαρακτηρίζουν τις κάρτες ''απάτη'' με ενδιαφέρουσα την αναφορά του Αμερικανικού συνδέσμου Coalition Against Insurance Fraud. Ο σκοπός εδώ όμως δεν είναι να πούμε μεγάλες κουβέντες αλλά να δούμε τα πράγματα ως έχουν στην περίπτωση της Ελλάδας.

Απέναντι στις κάρτες βρίσκονται τα κλασικά ασφαλιστήρια υγείας, τα οποία βρίσκονται στην αγορά πολλές δεκαετίες. Ωστόσο, η ελλιπής ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και για τα μεν αλλά και για τα δε έχει οδηγήσει σε μια γενικότερη αντίληψη ότι οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι μάλλον όμοιες. Υπάρχουν όμως και βασικές διαφορές στη λειτουργία και στα οφέλη που παρέχουν και εδώ θα δούμε τα βασικότερα σημεία από αυτά.

Αρχικά, οι παράγοντες που οδήγησαν στην ανάπτυξη της υπηρεσίας των καρτών υγείας έχουν μερικά κοινά σημεία με τα κίνητρα αγοράς και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

 • Υποβάθμιση δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος
 • Ανεργία και ανασφάλιστη εργασία όπου στερούν από πολλούς την πρόσβαση στη δημόσια-κοινωνική ασφάλιση
 • Αυξημένο κόστος ιδιωτικής περίθαλψης
 • Μειωμένη οικονομική δυνατότητα του κοινού-λόγω κρίσης- να ανταπεξέλθει στα έξοδα της ιδιωτικής περίθαλψης ή στο κόστος κλασικής ιδιωτικής ασφάλισης

Αυτά όμως υπήρχαν και παλαιότερα. Γιατί αναπτύχθηκαν οι κάρτες υγείας και δεν καλύφθηκε η αγορά από τις εδραιωμένες ασφαλιστικές εταιρείες; Και εδώ η οικονομική συγκυρία έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

 Κατά τα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας δημιουργήθηκαν πολλές ιδιωτικές ιατρικές υποδομές (νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα), ενώ ιδιώτευσαν μαζικά και οι υπεράριθμοι Έλληνες ιατροί των Ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων. Μέχρι το 2009-2010 οι πολίτες μπορούσαν να συντηρήσουν με τις δαπάνες τους τις υποδομές αυτές, ενώ φυσικά και τα δημοσία ταμεία-δικαίως ή αδίκως- πλήρωναν αρκετά χρήματα σε όσους ιδιώτες ήταν συμβεβλημένοι.

Όταν όμως το ατομικό εισόδημα άρχισε να μειώνεται δραστικά και τα ασφαλιστικά ταμεία να περικόπτουν δραστικά τα έξοδά τους, οι ιδιώτες πάροχοι υγείας- οι οποίοι είναι εξ ορισμού επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος- ξεκίνησαν να υποαποδίδουν. Αναγκάστηκαν λοιπόν να ψάξουν τρόπους να αυξήσουν την πελατεία και το τζίρο τους, και ένας βασικός δρόμος ήταν η μείωση τιμών και οι τιμολογιακές βελτιώσεις σε όσους μπορούσαν να εξασφαλίσουν μια μεγάλη ροή ασθενών-πελατών.


Και αυτό ακριβώς τους παρέχουν οι εταιρείες που δημιουργούν κάρτες υγείας. Ένα Groupon για ιατρικές υπηρεσίες!


Η βασική, λοιπόν, διαφορά ξεκινά από τη φιλοσοφία λειτουργίας των δύο υπηρεσιών. Σε ένα ασφαλιστήριο συνεισφέρουν πολλοί από λίγα χρήματα (ασφάλιστρα) ώστε να αποζημιωθούν οι - λίγοι- που θα έχουν μια ανάγκη (π.χ. νοσηλεία ή διαγνωστικές εξετάσεις στην προκειμένη περίπτωση). Η διαφορά μεταξύ ασφαλίστρων και αποζημιώσεων αποτελεί, χονδρικά, το κέρδος-ζημιά της ασφαλιστικής εταιρείας Αντίθετα, οι κάρτες υγείας είναι απλές εμπορικές συμφωνίες με παρόχους υγείας ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές για τους πελάτες και αυξημένη πελατεία στους επαγγελματίες της υγείας. Η συνδρομή του κατόχου αποτελεί το έσοδο της εταιρείας για τις λειτουργίες της.

 

Άλλες διαφορές είναι

 • Λόγω του παραπάνω, οι κάρτες υγείας δημιουργούνται και προωθούνται από απλές εμπορικές επιχειρήσεις ενώ τα ασφαλιστήρια υγείας από ασφαλιστικές εταιρείες ζωής (ή έστω εταιρείες Γενικών Κλάδων από τον κλάδο ατυχημάτων). Κάρτες υγείας προσφέρονται επίσης και απευθείας από παρόχους υγείας (π.χ. όμιλοι διαγνωστικών κέντρων ή νοσοκομεία) στα πλαίσια προγραμμάτων brand loyalty. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλέον γίνεται σαφής αναφορά από τους παρόχους καρτών στο ότι μια κάρτα υγείας δεν αποτελεί ασφαλιστικό προϊόν.
 • Οι κάρτες υγείας εστιάζουν στις πρωτοβάθμιες παροχές (ιατροί, διαγνωστικές εξετάσεις, οδοντιατρική φροντίδα, φυσιοθεραπείες, προληπτικοί και προγεννητικοί έλεγχοι κ.α.) ενώ τα ασφαλιστήρια υγείας παρέχουν και κάλυψη εξόδων νοσηλείας. Οποιαδήποτε παροχή σε θέμα νοσηλείας είναι και πάλι αποτέλεσμα εμπορικής συμφωνίας με κάποιο νοσοκομείο για καλύτερη τιμολόγηση-έκπτωση.
 • Σε ένα ασφαλιστήριο υγείας γίνεται έλεγχος της καλής κατάστασης της υγείας του υποψήφιου για ασφάλιση και σε πολλές περιπτώσεις κάποιος μπορεί να μη γίνει δεκτός. Επιπλέον, υπάρχει και ανώτατο όριο εισόδου στην ασφάλιση (π.χ. 65-70 έτη). Αντίθετα, στις κάρτες υγείας δεν γίνεται έλεγχος ιατρικού ιστορικού και, συνήθως, δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας.
 • Ένα ασφαλιστήριο υγείας μπορεί να έχει έως και ισόβια διάρκεια κάλυψης ενώ η διάρκεια μιας κάρτας υγείας δεν είναι δεδομένη.

 

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή κάρτα υγείας λοιπόν;

Εάν ο καταναλωτής ενημερωθεί σωστά και κατανοήσει τις διαφορές και το ρόλο των δύο υπηρεσιών τότε και τα δύο έχουν οφέλη και πλεονεκτήματα. Εφόσον κάποιος χρειάζεται μια καλύτερη πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς πολλά χρήματα και διαδικασίες, ειδικά εάν υπάρχουν προβλήματα υγείας ή προχωρημένη ηλικία, τότε μια κάρτα υγείας είναι μια καλή λύση. Από την άλλη, εάν κάποιος επιθυμεί να εξασφαλίσει τα έξοδα μιας σοβαρής νοσηλείας σε ένα νοσοκομείο που μπορεί να είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τότε η τυπική ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος. Αν και ήδη και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ''μπει στο νόημα'' και προσφέρουν, χωρίς επιπλέον κόστος, παρόμοιες υπηρεσίες και εκπτώσεις στους ασφαλισμένους τους σε συνεργασία με τα ίδια κέντρα υγείας που συνεργάζονται με τις κάρτες υγείας.

Τέλος, ο υποψήφιος κάτοχος μια κάρτας θα πρέπει να ζητήσει αναλυτική λίστα των συνεργαζόμενων παρόχων υγείας (γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία) και των εκπτώσεων που παρέχουν. Δυστυχώς οι περισσότερες εταιρείες αποφεύγουν να ενημερώνουν τους πελάτες τους πριν την αγορά με αποτέλεσμα κάποιος να μην ξέρει ακριβώς τι και για πόσο διάστημα αγόρασε. Αυτό αποτελεί τη βασική πηγή δυσαρέσκειας και ανασφάλειας των κατόχων κάρτας υγείας, γεγονός που, αν δεν αλλάξει, θα οδηγήσει την ιδέα αυτή- η οποία έχει βάση και λογική- να χαρακτηριστεί σαν άλλη μια φούσκα της Ελληνικής αγοράς.

Διαβάστηκε 5049 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 20:36

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας