Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 22:50

Συγκριτικό:Εθνική Full και Metlife ABC Health Care

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(49 ψήφοι)

Μια από τις μεγαλύτερες σε όνομα ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι η Metlife – Alico. Με πολύχρονη παρουσία και σημαντικό μερίδιο αγοράς στις ομαδικές ασφαλίσεις είναι σίγουρα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα Brand names.

Συνεχίζοντας την παρουσία της και στον κλάδο της Υγείας, μετά τα παλαιά ισόβια προγράμματα και τα ABC Mediguard η νέα σειρά προγραμμάτων δευτεροβάθμιας περίθαλψης ονομάζεται ABC Health Care. Όπου ABC εννοείται το Advanced Benefit Club, το δίκτυο δηλαδή συμβεβλημένων νοσοκομείων του οποίου τη χρήση προωθεί πολύ η εταιρεία.

Το ABC Health Care φαίνεται ότι ακολουθεί την τάση των εταιρειών ενσωματώνοντας την κάλυψη των συγγενών παθήσεων, προσφέροντας διάφορους συνδυασμούς θέση και απαλλαγής, καθώς και ένα καλό όριο κάλυψης ανά έτος (500.000€).

Όπως κάθε πρόγραμμα, έτσι και αυτό έχει θετικά και αρνητικά σημεία, τόσο σε γενική θεώρηση όσο και σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα.

Σε γενικές γραμμές

 ΘΕΤΙΚΑ

 • Μικρές χρονικές αναμονές για ορισμένες περιπτώσεις παθήσεων
 • Ικανοποιητικό όριο κάλυψης
 • Εφαρμογή απαλλαγής μόνο μια φορά ανά 12 μήνες για διαδοχικές νοσηλείες από την ίδια αιτία
 • Ευρύ δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων
 • Κάλυψη νεογέννητο τέκνου έως 30.000€ από τον 1ο έως τον 6ο μήνα
 • Δεν απαιτείται προέγκριση νοσηλείας

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Μεγάλη απαλλαγή σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία (διπλασιασμός)
 • Μεγάλη αναμονή – για τα τωρινά δεδομένα της αγοράς – για κάλυψη συγγενών παθήσεων (5 έτη) (δείτε εδώ την περίοδο αναμονής σε διάφορες εταιρείες)
 • Συμμετοχή σε νοσηλείες σε ΗΠΑ – Καναδά 30%
 • Μέτριος πίνακας αμοιβών χειρουργών
 • Ανάγκη συμμετοχής Κρατικού Φορέα για την πλήρη κάλυψη Χημειοθεραπειών

 Για να μπορέσουμε να το συγκρίνουμε ικανοποιητικά με ένα από τα δημοφιλέστερα ετήσια προγράμματα όπως το Full θα χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη μεθοδολογία των επιμέρους σημείων που πρέπει να ελέγχουμε στην έρευνα αγοράς μας. Για τη μελέτη του ABC Health Care χρησιμοποιήθηκε εν ισχύ συμβόλαιο του 2017.

  FULL ABC HEALTH CARE
     
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΤΗΣΙΑ
ΟΡΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ 1.500.000€ / ΕΤΟΣ 500.000€ / ΕΤΟΣ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ 3.000€ / ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3.000€ / ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ 3.000€ / ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 6.000€ / ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ 1500€ / ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
ΟΡΙΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΩΣ 7.800€ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΌ ΣΕ ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ ΕΩΣ 5.500€
ΘΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Β - ΔΙΚΛΙΝΟ Β - ΔΙΚΛΙΝΟ
ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ 1.300€ /ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1.000€ / ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ 1.200€ ΣΕ ΜΕΘ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ 100% 100%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ 100% 90%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΝΑΔΑ 100% 70%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ 100% 90%
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ
ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΣΤΑ 25 ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ 24 ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΕΞΟΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ 5-10% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΟΧΙ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 20% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΟΧΙ
ΕΤΗΣΙΟ CHECK UP ΟΧΙ ΟΧΙ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΟΧΙ ΟΧΙ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΩΣ 1.000€ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ

 

Τελικά ετήσια ασφάλιστρα για άνδρα 37 ετών:

Full B θέση και 3.000€ απαλλαγή: 308€

Full B θέση και 6.000€ απαλλαγή: 207€

Metlife ABC Health Care Β θέση και 3.000€ απαλλαγή: 215€ (χωρίς να υπολογίζονται τα ασφάλιστρα για βασική ασφάλιση, επίδομα διάγνωσης καρκίνου, ασφάλιση σοβαρών ασθενειών κ.α. που συναντώνται συνήθως στο ίδιο συμβόλαιο και προστίθενται στο τελικό ποσό)


Τελικά ασφαλιστρα για οικογένεια 37, 35, 5 & 8 ετών

Full B θέση και 3.000€ απαλλαγή: 745€

Full B θέση και 6.000€ απαλλαγή: 505€

Metlife ABC Health Care Β θέση και 3.000€ απαλλαγή: 620€ (χωρίς να υπολογίζονται τα ασφάλιστρα για βασική ασφάλιση, επίδομα διάγνωσης καρκίνου, ασφάλιση σοβαρών ασθενειών κ.α. που συναντώνται συνήθως στο ίδιο συμβόλαιο και προστίθενται στο τελικό ποσό)

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, το Health Care είναι ένα ανταγωνιστικό ασφαλιστήριο με καλούς όρους (σαφώς και για καλύτερη κατανόηση θα πρέπει να διαβαστεί αναλυτικά το συμβόλαιο) και χαμηλά ασφάλιστρα χωρίς να υστερεί πολύ αλλά ούτε και να εντυπωσιάζει σε κανένα από τα επί μέρους του χαρακτηριστικά. Τα χαμηλά, όμως, ασφάλιστρα είναι εμφανές ότι προκύπτουν από τα χαμηλά ποσοστά κάλυψης εκτός των συμβεβλημένων νοσοκομείων του ABC. Επειδή όμως οι συμβάσεις μεταξύ νοσοκομείων και εταιρειών είναι απλές εμπορικές συμφωνίες που έρχονται και παρέρχονται, δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε πολύ στην ύπαρξη συμβεβλημένων αλλά στους όρους και στα ποσοστά κάλυψης που αναγράφονται στο συμβόλαιο. Στο σημείο αυτό, το πρόγραμμα υστερεί σημαντικά και μπορεί να δημιουργήσει υψηλές χρηματικές απαιτήσεις από τον ασφαλισμένο για νοσηλεία σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο, ειδικά του εξωτερικού.


Σημείωση: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται παρακάτω αποτελεί προσωπική μου άποψη σαν πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος και στηρίζεται σε όρους συμβολαίων από επίσημα ασφαλιστήρια. Δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σύσταση αγοράς ή μη κανενός προγράμματος υγείας.

 

Διαβάστηκε 11834 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 19:11

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας