Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 16:43

Συγκριτικό: Full Εθνική Ασφαλιστική vs ΝΝ Orange Health

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(47 ψήφοι)

Μια εταιρεία με διαχρονική (όχι όμως αδιάκοπη) παρουσία και ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στη χώρα είναι η ΝΝ (για κάποια χρόνια γνωστή και ως ING). Η εταιρεία έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κλάδο ζωής (1η η Εθνική Ασφαλιστική) και στις ασφαλίσεις υγείας τοποθετείται με τα προγράμματα Orange Cross και Orange Health. Υπάρχει επίσης σειρά προγραμμάτων που διατίθενται μέσω της τράπεζας Πειραιώς.

Σαφώς και τα προγράμματά της αποδεικνύονται πολύ δημοφιλή (όπως δείχνουν τα παραγωγικά δεδομένα) και όχι άδικα καθώς αποτελούν πολύ καλούς συνδυασμούς κόστους και παροχών.

Παρακάτω θα δούμε μια σημείο προς σημείο σύγκριση των παροχών του προγράμματος Orange Health με απαλλαγή 1500€ σε σχέση με το ομοειδές Full Health από την Εθνική Ασφαλιστική.

Για τη σύγκριση χρησιμοποιήθηκε εν ισχύ ασφαλιστήριο Orange Health με έναρξη τον 1/2020, και φυσικά όροι και παροχές από το Full Health.

(Σε κάθε περίπτωση, το μόνο επίσημο έντυπο που αναγράφει δικαιώματα και υποχρεώσεις εταιρείας και ασφαλισμένου είναι αυτό των όρων κάθε ασφ. εταιρείας. Εκεί θα πρέπει να ανατρέχει κάθε ασφαλισμένος για επιβεβαίωση κάθε πληροφορίας.)

Γενικά, θα δούμε ότι τα δύο προγράμματα εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες όπως

 • Ετήσια διάρκεια
 • Κάλυψη χωρίς προέγκριση
 • Απαλλαγή ανά νοσηλεία και όχι κατ' έτος
 • Παρόμοιες εξαιρέσεις και χρονικές αναμονές

 

Στα θετικά του Orange Health.

Σε σχέση με το Full, αλλά και τα περισσότερα ασφαλιστήρια της αγοράς, το πρόγραμμα προβλέπει κάλυψη για περισσότερες επεμβατικές εξετάσεις όπως αγγειογραφίες, σπινθηρογράφημα, ενδοσκοπήσεις αναπνευστικού.

Ωστόσο εφαρμόζεται πάντα πλήρως η απαλλαγή των 1.500€ (στο Full δεν υπάρχει απαλλαγή αλλά 20% συμμετοχή χωρίς παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ) και επομένως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει πρακτικά κάλυψη καθώς το κόστος είναι χαμηλότερο. 

Αυτό όμως μπορεί να συμβεί και στο Full εάν π.χ. σε μία ενδοσκόπηση αφαιρεθεί ένας πολύποδας και θεωρηθεί πλέον σαν επέμβαση.

Επιπλέον, ένα από τα βασικά στοιχεία μάρκετινγκ της εταιρείες εδώ και χρόνια είναι η κάλυψη των συγγενών παθήσεων χωρίς αναμονή. Αυτό φαίνεται να ισχύει και εδώ το οποίο σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα.

 

Στα αρνητικά σε σχέση με το Full.

Το βασικότερο μειονέκτημα αποτελεί η συμμετοχή 20% σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία Ελλάδας ή εξωτερικού.

Δεν είναι κάτι που το βλέπουμε πρώτη φορά καθώς αυτό αποτελεί - σχεδόν- κανόνα στην αγορά, ωστόσο σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό επιπλέον οικονομικό βάρος σε περίπτωση σοβαρής - ακριβής νοσηλείας. Ειδικά εάν σκεφτούμε ότι τα συμβεβλημένα νοσοκομεία δεν είναι κάτι σταθερό και ''έρχονται και παρέρχονται''.

Έτσι, σε μια νοσηλεία των 100.000€ μπορεί να προκύψει μια συμμετοχή 20.000€ που δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και ο σχετικά χαμηλός πίνακας αμοιβών ιατρών που, ειδικά στο εξωτερικό, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στα έξοδα.

Επιπλέον, δεν διαθέτει κάποιες πιο καινοτόμες παροχές όπως π.χ. η προληπτική μαστεκτομή, οδοντιατρική φροντίδα λόγω κακοήθειας ή έξοδα προ και μετά της νοσηλείας που θα δούμε στο Full.

 

Τα ασφάλιστρα είναι επίσης παρόμοια.

Για γυναίκα 30 ετών το Orange Health έχει ασφάλιστρο 101€ / τρίμηνο (400€ περίπου κατ έτος ) ενώ το Full 86€ / τρίμηνο (340€ κατ έτος περίπου). Η τιμολόγηση αφορά υπάλληλο γραφείου στην Αθήνα και Β θέση νοσηλείας.

 

Για να έχουμε μια πιο συγκεντρωτική εικόνα των παροχών, θα χρησιμοποιήσουμε τα σημεία ελέγχου από τη μεθοδολογία μας για να καταλήξουμε στον παρακάτω πίνακα. 

 

Full

Orange Health

Διάρκεια ασφάλισης Ετησίως ανανεούμενο με απεριόριστη διάρκεια Ετησίως ανανεούμενο με απεριόριστη διάρκεια
Όριο κάλυψης 1.500.000€ ετησίως και ανά περίπτωση 500.000€ ετησίως και ανά περίπτωση
Απαλλαγή σε συμβεβλημένα νοσοκομεία 1.500€ / νοσηλεία 1.500€ / νοσηλεία
Απαλλαγή σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία 1.500€ / νοσηλεία 1.500€ / νοσηλεία
Απαλλαγή χωρίς νοσηλεία -50% της απαλλαγής σε συμβεβλημένα νοσοκομεία 1.500€ / νοσηλεία
Όρια αμοιβής χειρουργού έως 7.800€ (διπλασιασμός σε ΗΠΑ και Καναδά)  έως 5.250€
Θέση νοσηλείας Α ή Β  Α ή Β
Όριο για δωμάτιο και τροφή

απεριόριστο στην Ελλάδα

έως 1.300€ ημερησίως στο εξωτερικό

απεριόριστο στην Ελλάδα

έως 1.600€ ημερησίως στο εξωτερικό

Κάλυψη σε συμβεβλημένο νοσοκομείο 100%  100%
Κάλυψη σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο 100%  80%
Κάλυψη σε ΗΠΑ και Καναδά 100%  80%
Κάλυψη στην Ευρώπη 100%  80%
Προέγκριση νοσηλείας Δεν απαιτείται  Δεν απαιτείται
Ανήλικα καλυπτόμενα μέλη Ατομικό πρόγραμμα μετά τα 25 χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας  
Έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία 5-10% του συνολικού ύψους της νοσηλείας όχι
Επίδομα χρήσης Δημοσίου ταμείου 20% επί του ποσού πάνω από την απαλλαγή όχι
Επίδομα νοσηλείας σε Δημόσιο νοσοκομείο ημερήσιο επίδομα ή εφάπαξ σε περίπτωση επέμβασης εφάπαξ σε περίπτωση επέμβασης
Ετήσιο check up Δεν παρέχεται  Δεν παρέχεται
Επίδομα τοκετού Δεν παρέχεται  Δεν παρέχεται
Διαγνωστικές εξετάσεις Με επιπλέον πρόγραμμα  Με επιπλέον πρόγραμμα
Προληπτική μαστεκτομή Καλύπτεται λόγω CA μετά από 2 έτη ασφάλισης  Δεν καλύπτεται
Συγγενείς παθήσεις Καλύπτονται μετά από 2 έτη ασφάλισης  Καλύπτονται χωρίς αναμονή
Χημειοθεραπείες / Ακτινοθεραπείες Καλύπτονται   Καλύπτονται
     

Συμπερασματικά

Η επιλογή ενός προγράμματος δεν είναι μια υπόθεση που μπορεί να στηριχθεί μόνο σε αντικειμενικά δεδομένα. 

Είναι εμφανές ότι το Full υπερτερεί σχεδόν σε κάθε παράμετρο του Orange Health ενώ εμφανίζεται και οικονομικότερο και πληρέστερο σε παροχές. Επίσης τα χαρακτηριστικά αυτής της πρότασης την ΝΝ είναι υποδεέστερα από πολλές άλλες προτάσεις της αγοράς.

Ωστόσο, για να έχει φτάσει η ΝΝ σε τέτοιο μερίδιο αγοράς προφανώς υπάρχουν και άλλοι -λιγότερο μετρήσιμοι - παράγοντες.

Μπορεί να είναι το δίκτυο πωλήσεων και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, μπορεί το όνομα της εταιρείας, το μάρκετινγκ κ.α. Μάλλον ένας συνδυασμός όλων αυτών, και είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εγώ σαν Ματωνάκης Χαράλαμπος -καταναλωτής και επαγγελματίας του κλάδου- δεν μπορώ να σκεφτώ αντικειμενικά δεδομένα επιλογής του Orange Health έναντι του Full, παρά μόνο αυστηρά υποκειμενικά κριτήρια κάποιου τα οποία τις περισσότερες φορές παίζουν και σημαντικότερο ρόλο.


Σημείωση: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται παραπάνω αποτελεί προσωπική μου άποψη σαν πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος και στηρίζεται σε όρους συμβολαίων από επίσημα ασφαλιστήρια. Δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σύσταση αγοράς ή μη κανενός προγράμματος υγείας.

Διαβάστηκε 6970 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 23:54
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συγκριτικό:Εθνική Full και Metlife ABC Health Care

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας