Προβλήματα με ασφαλιστικές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Οι ασφαλίσεις υγείας αντιμετωπίζουν δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη δυσπιστία

Οι ασφαλίσεις υγείας στην Ελλάδα υπάρχουν σαν κλάδος εδώ και κάποιες δεκαετίες. Ειδικά τη δεκαετία του 90 όμως ο κλάδος αναπτύχθηκε γρήγορα με πολλές εταιρείες να εισέρχονται στη συγκεκριμένη αγορά. Ο όρος  ‘’κάρτες υγείας’’ έχει επικρατήσει από εκείνη την περίοδο! Δυστυχώς , όπως είναι σύνηθες και σε άλλους κλάδους των υπηρεσιών, μια ραγδαία ανάπτυξη σε ένα προϊόν που απαιτεί μεγαλύτερη εξειδίκευση και επαγγελματισμό από την ασφάλιση αυτοκινήτου άφησε σοβαρά σημάδια στην αντίληψη που έχει ο  Έλληνας για την Ασφάλιση Υγείας και τις ‘’Ασφάλειες’’ γενικά όπως λέμε.

Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, στη σύναψη μιας ασφάλισης υγείας συμμετέχουν 3 μέρη: Η εταιρεία, ο ασφαλιστικός σύμβουλος και ο πελάτης-ασφαλισμένος. Για όλα τα παράπονα που διατυπώνονται κατά του θεσμού τις ασφάλισης υγείας, κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω μέρη ευθύνονται.

Δημιουργήθηκε λοιπόν μια ειδική ενότητα στο asfalisi-ygeias.gr όπου θα αναλύσουμε τα συνηθέστερα παράπονα γύρω από τα συμβόλαια υγείας και που μπορεί να οφείλονται. Αυτό θα γίνει με απλά λόγια για να είναι όλα ξεκάθαρα και σαφή.

Η ασφάλιση στηρίζεται στην εμπιστοσύνη που πηγάζει από τις ειλικρινείς εξηγήσεις..

Διαβάστηκε 1416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 10:32
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Δεν με κάλυψε η ασφαλιστική! »

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Μπορούμε να σας κάνουμε τις προτάσεις μας.

Ζητήστε προσφορά

10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας