fbpx

Συγκριτικό: Interamerican Medihospital Benefit και Εθνική Πλεονεκτικό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(45 ψήφοι)

Η Interamerican έχει συνδέσει το όνομά της με την ασφάλιση υγείας και τα νοσοκομειακά προγράμματα. Η έφεση της εταιρείας στη διαφήμιση και το δυνατό της μάρκετινγκ σε όλα τα επίπεδα έχουν καταστήσει τα προγράμματα της σειράς Medisystem ίσως τα πλέον αναγνωρίσιμα της αγοράς. Πολύ πρόσφατα παρουσίασε τη νέα γενιά ασφαλιστηρίων υγείας Medihospital Benefit - Optimum - Freedom που στοχεύουν στην κάλυψη νοσηλείας σε νοσοκομείο και όχι ιατρικών επισκέψεων και διαγνωστικών εξετάσεων...

 
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα χαρακτηριστικά τους θα παρουσιαστεί το Medihospital Benefit ενώ θα το συγκρίνουμε και με το Πλεονεκτικό της Εθνικής Ασφαλιστικής. Θα χρησιμοποιηθεί το βιβλίο των όρων του Medihospital - έκδοση 01.2013 
 
Σημείωση: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται παρακάτω αποτελεί προσωπική μου άποψη σαν πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος και στηρίζεται σε όρους συμβολαίων από επίσημα ασφαλιστήρια. Δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σύσταση αγοράς ή μη κανενός προγράμματος υγείας.
 
 
Στα θετικά του Medihospital
  1. Μεγάλο όριο κάλυψης ανά έτος παγκοσμίως ( 800.000€ )
  2. Δεν χρειάζεται προέγκριση κάποια νοσηλεία
  3. Η απαλλαγή του (αναφέρεται αδόκιμα σαν ''συμμετοχή'') εφαρμόζεται μόνο μια φορά ανά έτος. Δηλαδή, όσες φορές και να νοσηλευτεί κάποιος για οποιαδήποτε αιτία η επιβάρυνσή του θα είναι 2.000€ συνολικά μέσα σε ένα χρόνο.
  4. Καλύπτει κάποιες συγγενείς παθήσεις της καρδιάς μετά από 10 χρόνια

 

Στα αρνητικά
  1. Είναι  ετησίως  ανανεούμενο  οπότε  δεν  γνωρίζουμε  την  εξέλιξη  ισχύος-κόστους-παροχών στο μέλλον. Κάποια από τις επόμενες ανανεώσεις λοιπόν μπορεί να γίνει ακριβή ή με χειρότερες παροχές.
  2. Μπορεί να διακοπεί για όλους τους ασφαλισμένους με καταστροφικά αποτελέσματα για άτομα που λόγω ηλικίας ή κατάστασης υγείας δεν μπορούν να ασφαλιστούν αλλού. Στους όρους δεν αναφέρεται υποχρέωση της εταιρείας να διαθέτει πάντα νοσοκομειακά προγράμματα παρά μόνο να προτείνει στον ασφαλισμένο κάτι άλλο εάν υπάρχει (άρθρο 5.3 ''Μη ανανέωση'' σελ 9 στο βιβλίο των όρων)
  3. Οι αμοιβές των γιατρών των χειρουργών και των αναισθησιολόγων είναι πολύ μικρές - έως 3.500€ και 4.550€ ενώ καλύπτονται μόνο 3 επεμβάσεις κατά τη διάρκεια μιας νοσηλείας (άρθρο 15.5.5 σελίδα 20 των όρων)
  4. Υπάρχει συμμετοχή στη νοσηλεία στο εξωτερικό 15% μετά την εφαρμογή της απαλλαγής των 2.000€ (άρθρα 16.4 και 16.4 - σελίδα 24 των όρων)
  5. Καλυπτόμενα μέλη καλύπτονται μέχρι τα 25 έτη τους χωρίς όμως να προβλέπεται αυτόματη μετάβαση σε δικό τους συμβόλαιο χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας (σελίδα 75 των όρων) Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε οικογενειακό συμβόλαιο ένα παιδί που τυχόν παρουσιασει σοβαρό πρόβλημα υγείας πιθανώς να μείνει ανασφάλιστο στην ηλικία των 25 ετών. 
  6. Υπάρχουν μεγάλες αναμονές για κάποια σημαντικά περιστατικά όπως καρδιακές-βαλβιδικές παθήσεις, αλλά και μεταμοσχεύεις βασικών οργάνων (άρθρο 18 -σελίδες 29 έως 32 των όρων). Η αναμονή φτάνει τα 10 έτη.
Σύμφωνα με το Δεκάλογο των προγραμμάτων υγείας, αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο είναι τα παρακάτω

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΗ
MEDIHOSPITAL BENEFIT
ΌΡΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ
500.000€ ανά περίπτωση
800.000€ ανά έτος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ισόβια ακόμα και χωρίς ισόβια βασική ασφάλιση
Ετησίως ανανεούμενο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία διακοπής
ΑΠΑΛΛΑΓΗ Ή ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΟ
Ευέλικτη: 1.020€, 1.270€, 1.500 βάσει θέσης
2.000€ ετησίως
ΘΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
Ελεύθερη επιλογή μέχρι Α
Β Θέση
ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ
623€ με διπλασιασμό σε εξωτερικό & ΜΕΘ
Χωρίς όριο
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ
100%
100%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ
100%
100%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Ευρώπη)
100%
85%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ
100%
85%
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Βάσει πίνακα έως και 6.230€ με διπλασιασμό σε ΗΠΑ-Καναδά
έως 3.550€ και 4.500
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ;
Ελεύθερα χωρίς έγκριση
Χωρίς προέγκριση
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ
100%
100%
BONUS ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
124€/μέχρι 15 μέρες ημέρα ή χειρουργικό επίδομα έως 3.500€
250€ έως 5 ημέρες ή 500€ εάν υπάρχει επέμβαση
ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Καλύπτονται
Καλύπτονται
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ
Ισοβίως χωρίς έλεγχο υγείας στην πλησιέστερη κάλυψη
μέχρι τα 25 έτη των καλυπτόμενων μελών χωρίς εγγύηση ασφαλισιμότητας μετά
ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ
Μέσος όρος 5-6% τα τελευταία έτη
?
ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΣΊΟΥ
20% των εξόδων
ΟΧΙ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
ΟΧΙ
ΟΧΙ
ΤΟΚΕΤΟΣ
ΟΧΙ
ΟΧΙ
ΕΤΗΣΙΟ Check up
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΑ για άνδρα 40 ετών
628€ με ισόβια βασική 3.000€
492€ 

 

Το Medihospital αποτελεί μία ικανοποιητική επιλογή με σχετικά χαμηλό κόστος. Η εμπειρία της Interamerican και οι δυνατές της συνεργασίες σίγουρα βοηθούν. Εάν αντιπαραβάλουμε τις λεπτομέρειες των δύο προγραμμάτων όμως είναι φανερό ότι δεν μπορεί να αποτελέσει τη βέλτιστη λύση για έναν σοβαρά ενδιαφερόμενο.

Καμία σταθερότητα δεν διασφαλίζεται για τα επόμενα χρόνια ούτε σαν παροχές ούτε σαν κόστος. Επιπλέον, ο πολύ μικρός πίνακας αμοιβών θα είναι μεν αρκετός στα συμβεβλημένα νοσοκομεία στην Ελλάδα, αλλά θα δημιουργήσει μια σημαντική επιπλέον επιβάρυνση του ασφαλισμένου (πέρα από τη συμμετοχή και την απαλλαγή) σε μια νοσηλεία στο εξωτερικό. Εκεί οι απαιτήσεις των χειρουργών, ειδικά στην Αμερική, σίγουρα δεν περιορίζονται στις 4.500€ για μια επέμβαση.

Επιπλέον, οι αναμονές για κάποια σοβαρά περιστατικά είναι πολύ μεγάλες. Η ασφάλιση γίνεται για τέτοια περιστατικά και όχι για μια κύστη ή μια αφαίρεση ελιάς. Το να περιμένει κάποιος 10 έτη για μια μεταμόσχευση, ανεξάρτητα από την αίτια, είναι μεγάλο διάστημα.

Τέλος, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περίπτωση οικογενειακών συμβολαίων, καθώς τα καλυπτόμενα παιδία δεν έχουν καμιά εξασφάλιση σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα πρόβλημα υγείας. Εάν είναι κάτι σοβαρό κινδυνεύουν μετά τα 25 να μείνουν ανασφάλιστα. Στην περίπτωση όμως που ένας οικογενειάρχης επιλέξει το Medihospital για οικογενειακό συμβόλαιο, θα πρέπει μετά την ενηλικίωση των παιδιών να τα μεταφέρει σε ατομικά ασφαλιστήρια για μεγαλύτερη εξασφάλιση. Κανένα τυχόν επιπλέον συνολικά κόστος για την κίνηση αυτή δεν πρέπει να θεωρείται αντικίνητρο. Η ασφάλιση των παιδιών είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας. 

Τα παραπάνω αποτελούν αποτύπωση των αντικειμενικών στοιχείων στους όρους του συμβολαίου μαζί με προσωπική ερμηνεία τους βάσει εμπειρίας και εξειδίκευσης. 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει τις δικές του συγκρίσεις και φυσικά να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα...

 

 

 

 

Διαβάστηκε 15154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 19:23

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Μπορούμε να σας κάνουμε τις προτάσεις μας.

10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας