Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 15:15

Συγκριτικό: ING GOLD (Τράπεζα Πειραιώς) και Εθνική Πλεονεκτικό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(41 ψήφοι)

Η ING είναι μια ασφαλιστική εταιρεία παγκοσμίου μεγέθους και φήμης και δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Ελληνική Αγορά. Οι παλιότεροι θα τη θυμούνται με το όνομα ΝΝ (Nationale-Nederlanden). Μετά από ένα διάστημα μερικών ετών όπου η ING απείχε από τον κλάδο Υγείας και είχε μεταβιβάσει την εξυπηρέτηση των πελατών της στην Intreamerican, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή της στη συγκεκριμένη αγορά. Μεγάλη ήταν και η διαφημιστική της εκστρατεία με τα προγράμματα υγείας Orange Cross που είχε σαν στόχο να ''ανακοινώσει'' την επάνοδό της στα Ελληνικά δρώμενα...

 
Παρόλο που θα φαινόταν λογικότερο να γίνει μια παρουσίαση του Orange Cross στα πρότυπα και των άλλων παρουσιάσεων, θεωρώ ότι θα πρέπει να αναλυθεί το πρόγραμμα ING GOLD το οποίο προωθείται από το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και καλύπτει μόνο σε Συμβεβλημένα Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι απλός... Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων αυτή τη στιγμή και κατά πάσα πιθανότητα όλοι οι Έλληνες έχουν κάποια συνεργασία με αυτή. Με δεδομένο λοιπόν το ό,τι οι τράπεζες έχουν ρίξει τεράστιο βάρος, εσχάτως, στις ασφαλιστικές εργασίες (τα αποτελέσματα θα φανούν τα επόμενα χρόνια αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση), είναι πολύ πιθανότερο να προταθεί σε κάποιον το ING GOLD παρά το Orange Cross από κάποιο συνάδελφο της ING.
 
Θα χρησιμοποιηθεί το, ομολογουμένως εύχρηστο, έντυπο όρων και παροχών της Τράπεζας Πειραιώς ''Έντυπο ΛΥΣΕΙΣ GOLD / 1001 - ΙΣΧ. ΑΠΟ 15/03/2014''
 
 
 
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος θα το συγκρίνουμε με το Πλεονεκτικό της Εθνικής. Δεν είναι προγράμματα άμεσα συναφή στον τρόπο λειτουργίας αλλά παρόμοια στο κόστος, λεπτομέρεια που, καλώς ή κακώς, έχει μεγάλη σημασία στις μέρες μας, αλλά αποτελεί και τρόπο ''προσέγγισης'' των ασφ. συμβούλων σε νέους πελάτες. 
 
Σημείωση: Κάθε πληροφορία που αναφέρεται παρακάτω αποτελεί προσωπική μου άποψη σαν πιστοποιημένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος και στηρίζεται σε όρους συμβολαίων από επίσημα ασφαλιστήρια. Δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σύσταση αγοράς ή μη κανενός προγράμματος υγείας.
 
 
Στα θετικά του ING GOLD
 1. Ικανοποιητικό όριο κάλυψης ανά έτος ( 500.000€ )
 2. Δεν χρειάζεται προέγκριση κάποια νοσηλεία απλά ενημέρωση του γραφείου κίνησης του νοσοκομείου
 3. Η απαλλαγή του είναι στα λογικά επίπεδα της αγοράς και μπορεί να μειωθεί με χρήση άλλου φορέα
 4. Δεν εξαιρούνται οι συγγενείς παθήσεις
 5. Μεγάλο εύρος συμβεβλημένων νοσοκομείων στην Ελλάδα

 

Στα αρνητικά
 1. Είναι  ετησίως  ανανεούμενο  οπότε  δεν  γνωρίζουμε  την  εξέλιξη  ισχύος-κόστους-παροχών στο μέλλον. Κάποια από τις επόμενες ανανεώσεις λοιπόν μπορεί να γίνει ακριβή ή με χειρότερες παροχές.
 2. Μπορεί να διακοπεί για όλους τους ασφαλισμένους με καταστροφικά αποτελέσματα για άτομα που λόγω ηλικίας ή κατάστασης υγείας δεν μπορούν να ασφαλιστούν αλλού. Στους όρους δεν αναφέρεται κάποια πρόβλεψη για παροχή άλλου ασφαλιστηρίου (άρθρο 1 σελ 40 του βιβλίου των όρων).
 3. Καλύπτει μόνο σε Συμβεβλημένα Νοσοκομεία και καθόλου σε μη Συμβεβλημένα ή στο Εξωτερικό. Καμιά πρόβλεψη δεν υπάρχει για αναγκαία αντιμετώπιση περιστατικού σε άλλο νοσοκομείο Ελλάδας ή Εξωτερικού(σελ. 32-37 των όρων).
Σύμφωνα με το Δεκάλογο των προγραμμάτων υγείας, αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο είναι τα παρακάτω

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΗ
ING GOLD
ΌΡΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ
500.000€ ανά περίπτωση
500.000€ ανά έτος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ισόβια ακόμα και χωρίς ισόβια βασική ασφάλιση
Ετησίως ανανεούμενο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία διακοπής
ΑΠΑΛΛΑΓΗ Ή ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΟ
Ευέλικτη: 1.020€, 1.270€, 1.500 βάσει θέσης / περίπτωση
1.500€/ περίπτωση
ΘΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
Ελεύθερη επιλογή μέχρι Α
Β Θέση
ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ
632€ με διπλασιασμό σε εξωτερικό & ΜΕΘ
Χωρίς όριο
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ
100%
100%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ
100%
0%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Ευρώπη)
100%
0%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΕ ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ
100%
0%
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Βάσει πίνακα έως και 6.320€ με διπλασιασμό σε ΗΠΑ-Καναδά
δεν έχει νόημα καθώς καλύπτει μόνο σε συμβεβλημένα
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ;
Ελεύθερα χωρίς έγκριση
Χωρίς προέγκριση
ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ
100%
100%
BONUS ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
125€/μέχρι 15 μέρες ημέρα ή χειρουργικό επίδομα έως 3.500€
70€ έως 10 ημέρες για νοσηλεία άνω των 2 ημερών
ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Καλύπτονται
Καλύπτονται
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ
Ισοβίως χωρίς έλεγχο υγείας στην πλησιέστερη κάλυψη
δεν παρέχεται οικογενειακό
ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ
Μέσος όρος 5-6% τα τελευταία έτη
?
ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΣΊΟΥ
20% των εξόδων μετά την απαλλαγή
10% των εξόδων μετά την απαλλαγή
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
ΟΧΙ
ΟΧΙ
ΤΟΚΕΤΟΣ
ΟΧΙ
ΟΧΙ
ΕΤΗΣΙΟ Check up
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΑ για άνδρα 40 ετών
628€ με ισόβια βασική 3.000€
548€ 

 

Το ING GOLD αποτελεί μια πρόταση στη νέα γενιά προγραμμάτων που καλύπτουν μόνο σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία. Σε σύγκριση με τέτοιου είδους προγράμματα έχει πλεονέκτημα την πληθώρα συμβεβλημένων νοσοκομείων, κυρίως βέβαια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και τα προγράμματα αυτά έχουν χρησιμότητα και σίγουρα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας μερίδας πολιτών. Συνήθως όμως, ακόμα και σε αυτά τα συμβόλαια υπάρχει μια πρόβλεψη για την περίπτωση όπου κάτι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε συμβεβλημένο νοσοκομείο. Έστω με μικρότερο ποσοστό κάλυψης και μετά από προέγκριση. Υπάρχει όμως. Εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει, και αυτό είναι ένα σαφέστατο και ουσιώδες μειονέκτημα.

Επίσης, σαν ετησίως ανανεούμενο, δεν διασφαλίζεται κάποια σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια ούτε στις παροχές ούτε στο κόστος. Ούτε επίσης προβλέπεται κάτι σε περίπτωση ολοκληρωτικής διακοπής του προγράμματος. Πρόκειται λοιπόν ξεκάθαρα για μια πρόσκαιρη λύση σε άτομα που δεν βλέπουν μακροχρόνια την ασφάλιση υγείας αλλά ζητούν κάτι για 1-2 χρόνια μέχρι, πιθανότατα, να αποκτήσουν Δημόσια ασφάλιση και να τη σταματήσουν. Εφόσον λοιπόν κάποιος συνειδητά έχει αυτά τα κριτήρια, τότε και μόνο τότε (κατά την άποψή μου βέβαια) το ING GOLD αποτελεί μια εναλλακτική συζητήσιμη.

Σε καμιά άλλη περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να αποτελέσει αντιπρόταση σε κάποιο παλαιότερης λογικής ασφαλιστήριο της ING ή άλλης εταιρείας απλά και μόνο για λόγους κόστους. Απλά σκεφτείτε τα εξής που ισχύουν βέβαια και για άλλα προγράμματα...

 • Τι γίνεται εάν χρειαστώ νοσηλεία στο εξωτερικό;
 • Τι γίνεται εάν το πρόγραμμα αλλάξει ή διακοπεί κι εγώ δεν μπορώ να ασφαλιστώ αλλού λόγω προβλημάτων υγείας που προέκυψαν στην πορεία;

Τα παραπάνω αποτελούν αποτύπωση των αντικειμενικών στοιχείων στους όρους του συμβολαίου μαζί με προσωπική ερμηνεία τους βάσει εμπειρίας και εξειδίκευσης. 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει τις δικές του συγκρίσεις και φυσικά να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα...

 

 

 

 

Διαβάστηκε 16749 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 19:17

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να σας καλύπτει.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Ηράκλειο | Αθήνα | Θεσσαλονίκη

Ενιαία γραμμή επικοινωνίας: 211 800 4634

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ 

 • Κατερίνα Γαλανού (Δημοσιογράφος - Αθήνα)

  Εξαιρετική η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Άκρως επαγγελματική με το σωστό βαθμό οικειότητας. Βοηθάει τον πελάτη της Εθνικής να έχει την αίσθηση ενός πολύ σοβαρού επαγγελματία και ταυτοχρόνως ενός ανθρώπου πρόθυμου να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Δεν "παγιδεύει" τον πελάτη, επισημαίνει με σχολαστικότητα τις μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να είναι κρίσιμες και ανταποκρίνεται με εξαιρετική συνέπεια και ταχύτητα στα αιτήματα ή τις απορίες. Είναι ένας ευπρόσωπος ασφαλιστικός σύμβουλος. Μέχρι στιγμής η επικοινωνία μου με την Εθνική με σύνδεσμο τον κ. Ματωνάκη είναι εξαιρετική. Προσβλέπω το ίδιο και στο μέλλον.
 • Μαρία Κούνα (Ιδ. Υπάλληλος - Γλυφάδα Αττικής)

  Ο κος Ματωνάκης με κέρδισε πριν καν τον γνωρίσω μέσα απο την εξαιρετική ιστοσελίδα του. Συνεργαστήκαμε εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά κ από την πρώτη κιόλας ηλεκτρονική μας επικοινωνία κατάλαβα οτι βρήκα αυτό που ζητούσα σε έναν συνεργάτη. Είναι εξαιρετικά καταρτισμένος κ έτοιμος να απαντήσει με σαφήνεια σε ό,τι ακριβώς ερωτηθεί χωρις να ξεφεύγει ποτέ από το θέμα, χωρίς κλισέ κ γενικότητες. Αν και σε τόσο νεαρή ηλικία είναι απο τους πιο σωστούς επαγγελματίες που γνωρίζω.
 • Ρένα Παρασκευοπούλου (Ιδ. Υπάλληλος - Αγία Παρασκευή Αττικής)

  Ο κύριος Ματωνάκης είναι για εμένα ο ορισμός του σωστού επαγγελματία. Είναι τρομερά άμεσος, αφιερώνει πολύ χρόνο για να πείσει με επιχειρήματα και να προτείνει τη σωστή εξατομικευμένη λύση σε κάθε πελάτη του, του οποίου τις ανάγκες κατανοεί πρώτα βαθιά. Η επιβεβαίωση για τη σωστή επιλογή που έκανα - και σε επίπεδο ασφαλιστή και σε επίπεδο εταιρείας - ήρθε, όταν σε ένα μόλις μήνα έτυχε περιστατικό στο ένα παιδί μου, όπου με την καθοδήγηση του κύριου Ματωνάκη και τις άρτιες διαδικασίες της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποζημιωθήκαμε άμεσα...

 • Μαρία Κανταρέλη (Αθήνα)

  Απόλυτα ικανοποιητική η επαφή μας. Προσπαθει να εντοπίσει και να εξηγήσει τα δυσνόητα και πιο σημαντικά σημεία ενος συμβολαίου ετσι ωστε κάθε ενδιαφερόμενος για νέα ασφάλεια να μπορεί να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις. Είναι πολύ εξυπηρετικός από τη φύση του και κάνοντας εξαιρετική χρήση της τεχνολογίας απλοποιεί την ζωή όλων.
 • Κωνσταντίνος Αντωνίου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Κατατοπιστικότατο site.Δεν υπήρχε πίεση. Η γραπτή πρόταση ήταν πλήρης γενικά αλλά και εξατομικευμένη. Γρήγορη, θετική και πλήρης ανταπόκριση. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας μας.
 • Ιωάννης Γιαννακόπουλος (Προγραμματιστής Η/Υ - Μαρούσι Αττικής)

  ο κ. Ματωνάκης είναι σωστός επαγγελματίας, γνώστης του ασφαλιστικού κλάδου, φιλικός και πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία/ερώτηση. Βασικό χαρακτηριστικό του επίσης είναι ότι απαντά πάντοτε επί του θέματος (to the point).
 • Δημήτρης Ζαχαρίας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Από την έρευνα αγοράς μου θεώρησα τον κύριο Ματωνάκη ως τον πλέον επαγγελματία από τις εναλλακτικές μου. Φιλικός , προσιτός , ανθρώπινος , εξαιρετικά ενημερωμένος για το αντικείμενο εργασίας του, κατάλαβε αμέσως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μου αποσπώντας την εμπιστοσύνη μου . Ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που συνδυάζει την απλότητα και την συνέπεια με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου συνεργασία .
 • Γεώργιος Μπέκας (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Πειραιάς)

  Στον κο Ματωνάκη διακρίνω έναν γνώστη του αντικειμένου, άψογο επαγγελματία, και άμεσα διαθέσιμο με όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας. Αν και δεν τον γνώριζα προσωπικά, έπειτα από αρκετό καιρό συζητήσεων και όντας λιγάκι δύσπιστος στο θέμα ασφάλειες υγείας μέσω διαδικτύου (παρόλο που είμαι γνώστης των νέων τεχνολογιών και των υπηρεσιών μέσω διαδικτύου - χώρος άλλωστε στον οποίο δραστηριοποιούμαι και εγώ), με προβλημάτισε το γεγονός της απόστασης, και ότι σε ενδεχόμενη ανάγκη ο ασφαλιστής μου θα βρίσκεται αρκετά μακριά.....
 • Νικολέτα Χαλκιαδάκη (Ιδιωτική Υπάλληλος - Αθήνα)

  Άψογος. Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη.
 • Εμμανουήλ Φορτσάκης (Πολιτικός Μηχανικός Ηράκλειο Κρήτης)

  Κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία κρίνεται κύρια την στιγμή που θα κλιθεί να αποζημιώσει τον Ασφαλισμένο. Μέχρι εκείνη την στιγμή η όποια κρίση αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίας από τον Ασφαλιστή προς τον Ασφαλισμένο. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κρίνω την Εθνική Ασφαλιστική για θέματα αποζημίωσης. Εξαιρετικός στην δουλειά του. Αποτελεί τιμή για την Εθνική Ασφαλιστική να έχει τέτοια στελέχη!
 • Κωνσταντίνος Φρουδαράκης (Μηχανολόγος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η Εθνική δεν είναι η φθηνότερη ασφαλιστική αλλά είναι η ασφαλέστερη επιλογή όσον αφορά την ταχύτητα και την πληρότητα των αποζημιώσεων σε περίπτωση που αυτές απαιτούνται. Ο κ.Ματωνάκης είναι άψογος στην δουλεία του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του άμεσα. Κατά περιπτώσεις μάλιστα, ασχολείται με τις ανάγκες των πελατών του πέρα των τυπικών του υποχρεώσεων.
 • Γεώργιος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Πολύ άμεσος και διευκρινιστικός. Η Εθνική εμπνέει σιγουριά.
 • Ιωάννης Χαραλαμπίδης (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  Εξαιρετικά επαγγελματικός αλλά και πολύ ανθρώπινος, σοβαρός, γνώστης του αντικειμένου και αξιόπιστος. Τον εμπιστεύομαι. Αν είχα τη δυνατότητα θα έκανα και άλλα συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης μαζί του. Σαν εταιρεία η Εθνική είναι αξιόπιστη, σοβαρή, υπεύθυνη και επαγγελματική. Λίγο ακριβότερη από ανταγωνιστές.
 • Στέφανος Αναστασάκης (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Η συνεργασία μας παραμένει άψογη χωρίς κανένα μελανό σημείο. Πάντα ενημερωμένος, εξυπηρετικός και άμεσα διαθέσιμος. Στοιχεία πολύ βασικά για τον κλάδο.
 • Βασιλική Βεριβάκη (Επιχειρηματίας - Χανιά)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι πολύ εξυπηρετικός και άψογος στην συνεργασία μας.Όποτε χρειάστηκα την βοήθειά του ήταν άμεση.
 • Γεώργιος Σφίγγας (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο Κρήτης)

  Σε κάθε περίπτωση με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά (10)
 • Αναστασία Μπουχούρα (Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Ο δικός μας άνθρωπος. Ήρεμος και εξυπηρετικός.
 • Απόστολος Αγραφιώτης (Οδηγός Ταξί - Τρίκαλα)

  Πολύ καλός επαγγελματίας. Άμεση εξυπηρέτηση σε ό,τι και όποια ώρα ήθελα.
 • Νικ. Λεμονάκης ( Επιχειρηματίας - Ηράκλειο)

  Η Εθνική νομίζω ότι είναι από τις καλές ασφαλιστικές αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε ο πελάτης να αποκτήσει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Ο κ. Ματωνάκης είναι αξιόλογος και συνεργάσιμος.
 • Γεώργιος Λαπιδάκης (Χειρουργός - Ηράκλειο Κρήτης)

  Αποζημιώθηκα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
 • Μαρία Δημητράκη (Φιλόλογος - Ηράκλειο Κρήτης)

  O κ. Ματωνάκης είναι ένας αξιόλογος επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και όποτε τον χρειάστηκα με εξυπηρέτησε απολύτως ικανοποιητικά!
 • Παναγιώτης Σαράφογλου (Ιδιωτικός Υπάλληλος - Αθήνα)

  Από την πρώτη κιόλας επαφή αντιλήφθηκα ότι είχα να κάνω με έναν αξιόλογο επαγγελματία, ειλικρινή και αξιόπιστο. Έχοντας ήδη επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες ασφαλιστές στο παρελθόν, και όντας ήδη ασφαλισμένος, γνώριζα τι ακριβώς ζητούσα και τι περίμενα από την επικοινωνία μου. ο κος Ματωνάκης ανταποκρίθηκε με ειλικρίνεια και αμεσότητα, στάθηκε επακριβώς στις ανάγκες μου, δεν προσπάθησε δόλια να με παρασύρει σε ¨λάθος κατεύθυνση'', μου παρουσίασε τα θετικά της δικής του πρότασης, αλλά και τα θετικά σημεία του συμβολαίου που ήδη είχα, και με άφησε να κάνω μια αντικειμενική αξιολόγηση....
 • Δημήτριος Γρίβας (Δικηγόρος - Αθήνα)

  Σύγχρονη ιστοσελίδα, καλή τηλεφωνική επικοινωνία και σωστός γραπτός λόγος.
 • Αθανάσιος Ζέρβας (Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Κόρινθος)

  Ο κ. Ματωνάκης είναι ευγενής, φιλικός, άρτια καταρτισμένος και επαγγελματίας στο χώρο των οικονομικών και ασφαλίσεων, εξυπηρετικότατος, άμεσος στην επαφή του μαζί σου, ταχύτατος στις απαντήσεις του και απόλυτα κατανοητός!! Προσφέρει με πολύ καλή διάθεση τις γνώσεις του, συμμερίζεται τις αγωνίες σου, απαντά με απόλυτη σαφήνεια σε όλες σου τις ερωτήσεις και δεν είναι καθόλου πιεστικός! Δίνει χρόνο και χώρο σε κάθε συνομιλητή του να σκεφτεί και να αποφασίσει ανεπηρέαστος! Είναι άψογος στη συνεργασία μας!
 • test

  Δείτε όλα τα σχόλια

   

  ΟΔΗΓΟΙ

   

  10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

  Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

  Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

  Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

  Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

  Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας